Kızılay'ın kurban vekalet bedeli 650 TL

Muratlı Kızılay Şube Başkanı Yüksel Tıranbeşli, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vekaletle kurban kestirecek olanlar için Türk Kızılay'ının belirlediği 'vekalet kurban' bedelini a?

GÜNDEM 19.09.2014 12:42:00 0
Kızılay

İSLAMİ ŞARTLARA UYGUN KESİLİYOR

Kurbanlıkların İslami şartlara uygun biçimde kesildiğini vurgulayan Başkan Tıranbeşli, din görevlilerinin de kesime eşlik ettiğini anlattı. Kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçirildiğini kaydeden Tıranbeşli, "İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen uygulaması ile vekaleti alınan kurbanlar, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Yılın belirli zamanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle kurbanın bereketi yıl boyu sürüyor" ifadelerine yer verdi.

Türk Kızılayı’na yurtdışı için de kurban vekaleti verilebileceğini duyuran Tıranbeşli, "Bu Kurban Bayramı’nda dilerseniz sınırların ötesindeki mazlumlara da ulaşabilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerinin sofrası da mutlulukla dolsun" dedi. 

Öte yandan, bağışlar için 168 çağrı merkezinin yanı sıra, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarının, PTT Şubelerinde Kızılay Posta Çekinin, Kızılay Şubelerinin ve www.kizilay.org.tr internet sitesinin hizmet verdiği öğrenildi.