Yolsuz okul kalmayacak

Önceki gece bastıran yağmur nedeniyle bodrum katını su basan İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu'nda incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Yolu yapılmamış tek bir okul kalmayacak.â?

EĞİTİM 18.09.2014 15:37:00 0
Yolsuz okul kalmayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu çevresinde aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen olumsuzluklar nedeniyle incelemelerde bulundu. Eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Akay, “İlçemiz genelinde yolları yapılmamış tek bir okul kalmayacak” dedi.

 

ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ SOLUĞU OKULDA ALDI

Vahap Akay’ın dün saat 11.30’da gerçekleştirdiği ziyarette Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de yer aldı. Son günlerde etkili olan sağanak yağışlar neticesinde okulun bodrum katını su bastığını ve okula giden servis araçlarının çamura saplandığını öğrenir öğrenmez soluğu Çerkezköy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu önünde alan Başkan Akay, Kemal Gümüş ile birlikte bölgede Belediye olarak ne gibi önlemler alınabileceği konusunda incelemelerde bulundu.    

 

GAZDAŞ’I BEKLİYORDUK

Çerkezköy Ambardere mevkindeki İmam Hatip okullarına giden yolların çamurlu olduğuna dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Bu yollarda GAZDAŞ tarafından altyapı çalışmaları gerçekleştirildiği için herhangi bir yol çalışması yapamamıştık. Şu  anda GAZDAŞ’tan iş teslim yazısını bekliyoruz. Akabinde hemen çalışmalara başlayarak okulumuzun yollarını elden geçireceğiz” dedi.

 

KALDIRIM DA YAPILACAK

İmam Hatip öğrencilerinin okul etrafında güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için bölgede kaldırım çalışması da yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Şu anda bölgede ekiplerimiz sıkıştırma çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmaların tamamlanması ve GAZDAŞ’tan beklenen yazının gelmesi halinde hemen çalışmalara başlayacağız” dedi. Eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Akay, ilçemiz genelinde yolları yapılmamış tek bir okul kalmayacak” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ