Gaziler ulaşım ve su sorununun çözülmesini bekliyor

Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gazilerin su ücreti ve ulaşım ücreti ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdi.

GÜNDEM 18.09.2014 11:49:00 0
Gaziler ulaşım ve su sorununun çözülmesini bekliyor

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Tekirdağ bölgesindeki gazilerin büyük bir bölümünün ulaşım ve su sıkıntısı içinde olduğu ve bu sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİR SORUNLARIMIZI ÇÖZÜMLEMELİ

Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy’de mavi minibüslerde ulaşım sorunu yaşamadıklarını ancak Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte yaşadıkları yerlerde su parası ödedikleri içinde sıkıntıya düştüklerini ve ilin bir çok yerinde de ulaşımda para ödedikleri için sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Yarlıgan, şunları kaydetti: “Artık Büyükşehir olduğumuza göre her yer büyükşehir olarak geçiyor. Ulaşımda da bulunduğumuz yerlerin dışında da ulaşımda gazilerin ulaşım parası ödememeleri gerekiyor. Ayrıca Büyükşehir olmazdan önce bulunduğumuz yerlerde yani yaşamımızı sürdürdüğümüz ilçelerde de belediyelerin bazıları su parsı almıyordu bazıları da yüzde elli oranında düşük alıyordu. Büyükşehir olunca tüm belediyeler Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği su parsını almaya başladı. Çünkü artık suya da büyükşehir belediyesi el attı. Gaziler olarak Büyükşehir Belediyemizden isteğimiz ilimizin her tarafında gazilerimizden ulaşım ücreti ve su parası alınmasın. Yeri geldiğinde gazilerimiz bizim her şeyimiz deniyor. Ama icraata gelince de tam tersi yapılıyor. Bizlerin bu sorununun kısa zaman içinde çözümlenmesini istiyoruz.”

 

HER DERDİMİZ İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE Mİ GİDECEĞİZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gazilerin sorunlarının bulunduğu yerdeki belediyeler tarafından çözümlenmesini de istediklerini belirterek, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Gaziler olarak her sorunumuz olduğunda yaşadığımız yerdeki belediyelerden çözüm bulunmasını istiyoruz. Her sorunumuz için Büyükşehir Belediyesine mi gideceğiz? Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerine bu konuda yetki vermeli ve bizlerin sorunları yaşadığımız yerlerdeki ilçe belediyelerin çözümlenmesi daha doğru olacağına inanıyoruz ve bu sorunlarımızın çözümlenmesi içinde dediğim gibi Büyükşehir Belediyemizin gereğini yapmasını bekliyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN