KIZILPINAR'DA ASFALT SEFERBERLİĞİ

Kızılpınar'da adeta asfalt seferberliği başlatan Belediye Başkanı Vahap Akay, sık sık mahalleye giderek çalışmaları denetliyor. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş'den dökülen as

GÜNDEM 17.09.2014 12:02:00 0
KIZILPINAR

Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Mahallesinde tüm yollarda yapım onarım adı altında adeta asfalt seferberliği başlattı. Çerkezköy Belediyesi kısa bir süre önce Kızılpınar Mahallesi’nin bozuk yollarının ‘yürünebilir’ bir duruma gelmesi için başlattığı onarım çalışmalarının yanı sıra bir çok cadde ile sokağın onarım çalışmaları ve asfaltının da tamamen yapılacağı belirtildi.

 

20 CADDE VE SOKAK ASFALTLANACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki gün Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Mıstık ile birlikte Kızılpınar Mahallesin onarım ve asfaltlanacak olan cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu. Başkan Akay yaptığı incelemeler sonrasında Kızılpınar Mahallesindeki yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için talimat verdi. Başkan Vahap Akay, “Kızılpınar Mahallemizin en büyük sorunu olan yol sorununu bir an önce çözümlemek için yoğun bir çalışma içine girdik. Bir süre önce bu mahallemizde başlattığımız yol onarım çalışmaları yanı sıra asfaltlama çalışmalarına da başladık. Kızılpınar Mahallemiz’de yaklaşık toplam olarak 20 cadde ve sokakta onarım ve asfaltlama çalışması yapılacak. Çalışmalara önceki gün başladık ve hava yağışlı olmaz ise 15 gün içinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Eğer hava yağışlı olur ise çalışmalar bir hafta geç bitebilir. Kızılpınar Mahalle sakinlerimizin içi rahat olsun yol çalışmalarımızı kısa süre içinde tamamlayarak rahat edecekler.”dedi.

 

HÜRRİYET CADDESİ’NDEN BAŞLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde yol onarım ve asfaltlama çalışmalarına Mahallenin en işlek caddelerinden olan Hürriyet Caddesi’nden başladıklarını kaydederken sözlerine şöyle devam etti: “Belirttiğim gibi Kızılpınar mahallemizin en büyük sorunlarından biri yollarının köstebek yuvası olması nedeniyle yol sorunudur. Belediye olarak bu mahallemizin yol sorununu çözümlemek için bir dizi program hazırladık ve hazırladığımız program dahilinde de çalışmalarımıza başladık. Hürriyet Caddesi’nden başladığımız onarım ve asfaltlama çalışmaları Kızılpınar Mahallemizde öncelik arz eden toplam 20 cadde ve sokakta yapılacak.”

 

 AMBARDERE’DE DE YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başkan Vahap Akay, Ambardere Villalar Mevkii’ndeki yol çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ve bu bölgede de yol açma ve yol genişletme çalışmalarına başladıklarını belirtti. Başkan Akay, “Ambardere Mevkiinde de yeni yol açma ve mevcut yollarında genişletme çalışmalarına önceki gün başladık. Fen İşleri ekiplerimiz bu bölgede de yoğun bir şekilde yol çalışması yapıyor. Ambardere’nin altı metre olan yolunu 10 metreye çıkarıyoruz ve açılmamış yolarlıda açıyoruz. Ambardere mevkiinde de açılmamış yol kalmayacak. Bu bölgemizde de yol çalışmalarını kısa süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 

HÜKÜMET CADDESİNİ’DE GENİŞLETECEĞİZ

Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’ün en işlek caddelerinden biri olan Hükümet Caddesi’nin de yoğun trafik karşısında zaman zaman kitlendiğini belirterek, şunları kaydetti: “İlçemizin işlek Caddelerinden biri olan Hükümet Caddesi’de her geçen gün artan ilçe nüfusumuz ile birlikte trafikte de artış gösteren araç yoğunluğu nedeniyle cadde aşırı araç trafiği ni zaman zaman kaldıramaz bir hal alarak kilitlenmeler oluyor. Bu caddemizde de trafik akışını normale döndürmemiz gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Hükümet Caddemiz’de genişletme çalışmaları başlatacağız. Aynı zamanda Hükümet Caddesi üzerindeki mevcut köprü sabit duracak ve yanına DSİ tarafından bir köprü daha yapılacak ve ayrıca yol genişletme çalışmaları ile birlikte yeni yaya kaldırımlar da yapılacak çalışmalar ile birlikte bu caddemizde trafik hem rahatlamış olacak hem de cadde güzel bir görünüm kazanacak.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN