Feribot kazasından tazminat çıktı

İki yıl önce Tekirdağ Limanı'ndan ihmal ve tedbirsizlik nedeniyle denize düşen otomobilde yaşamlarını yitiren Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan'ın çocuklarına Ulaştırma Bakanl?

GÜNDEM 16.09.2014 18:54:00 0
Feribot kazasından tazminat çıktı

OTOMOBİL DENİZE UÇMUŞTU

Selvi ve Mustafa Gülhan çifti, 27 Haziran 2012’de evlenecekti. Aileleri, Selvi Eriş’in çeyizini Kırklareli’ye götürmek için İzmir’den kamyona yükledi. Çift kamyona, aileler Vecdet Eriş’in aracına bindi. Otomobil ve kamyondakiler Bandırma-Tekirdağ arasını Yener C. isimli feribotla geçtiler. Feribot sabaha karşı saat 04.00’te iskeleye yanaştı. Feribottan otomobiliyle inen Vecdet Eriş birkaç metre sonra sağa dönmesi gerekirken, yön tabelası olmadığı için düz devam ederken, otomobil denize uçtu. Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan çifti hayatlarını kaybetti.

 

3 KURUM MAHKUM OLDU

Tekirdağ İdare Mahkemesi 2012 yılı mayıs ayında yaşanan bu vahim olayla ilgili tazminata hükmetti. Eriş ve Gülhan çiftinin çocukları Hülya, Esra, Mustafa ve Selvi Gülhan ile Bilal ve Ümit Eriş, avukatları aracılığıyla dava açmış, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği’nden 3 milyon TL tazminat istemişti. Bakanlık, kazayla ilgileri olmadığını, iskeleyi Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliği Şirketi’nin işlettiğini savunurken, şirket de tazminatın fahiş olduğunu ve davanın zamanında açılmadığını ileri sürdü. Ancak Mahkeme, bilirkişi raporuna göre her 3 kurumun da olayda payı olduğunu belirterek Gülhan ve Eriş çiftinin çocuklarına toplamda 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

 

Haber Merkezi