GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI AÇIKLANDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının verildiği tarih olan '19 Eylül Gaziler Günü' Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kaymakamlık Gaziler Günü nedeniyle yapÄ

GÜNDEM 16.09.2014 15:34:00 0
GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI AÇIKLANDI

Çerkezköy Kaymakamlığı Gaziler Günü Programı’nı açıkladı. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Çerkezköy’de yapılacak etkinlik programı şöyle: 

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLAYACAK

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından açıklanan programa göre tören yarın saat 11.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğine ait çelenklerin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayacak. 11.05’te Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli tarafından bayrağın göndere çekilmesi ile devam edecek olan program kapsamında kutlama mesajları okunacak. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.

 

HANGİ KURUMLAR GÖREV ALACAK

Tören yerinde kürsünün hazırlanması, ses yayın düzeninin kurulması Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediye Başkanlığınca sağlanacak. Tören alanında geliş-geliş güzergahının trafik tedbiriyle, alandaki güvenlik önlemlerinin alınması, alana araç park edilmesinin engellenmesi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Törene katılacak olan gaziler ve aileleri Çerkezköy Belediyesi tarafından evlerinden alınıp tören alanına getirilip, törenin ardından yine evlerine götürülecek. Tören sunuculuğu ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilecek. Tören esnasında elektrik kesintisinin yapılmaması hususunda her türlü tedbirin alınmasına yönelik önlemler Tredaş İşletme Müdürlüğünce alınırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da tören boyunca sağlık tedbirleri alınarak, tören alanında sağlık görevlileri ile teçhizatlı bir ambulans bulundurulacak. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının bakım ve temizliği ile Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak.

 

Haber / Seyit Süren