CHP'li İnce Kırklareli Valisi Yaman'a sert çıktı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli'nde ziyarete gittiği Vali Mustafa Yaman'ın kendisiyle görüşmemesi üzerine açtı ağzını yumdu gözünü! İnce, "Bu kadar tutarsız bir ad

SİYASET 15.09.2014 11:33:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisini davet ettiği halde görüşmediğini öne sürdüğü Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı eleştirdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP’li bazı yöneticiler, ilk olarak İstasyon Caddesi üzerine yapılan panoları inceledi. Vali Konağı karşısına belediye tarafından panoların yapılması planlanan alana polis araçlarının çekilmesini sert bir dille eleştiren İnce, Vali Mustafa Yaman’a yüklendi.

 

İNCE: “VALİ OLMADAN ÖNCE ADAM OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Vali Mustafa Yaman ile görüşmek üzere Vali Konağına gittiğini ancak Yaman’ın kendisi ile görüşmeyi reddettiğini öne sürdü. İnce, kimsenin kendisi ile dalga geçmeye hakkı olmadığını dile getirerek, “Bir kere adam olacaksın, benimle dalga geçmeye hakkın yok. Dalga geçersen haddini bildiririm. Sen kimsin de beni kapına kadar çağırıyorsun. 'Gel görüşelim' diyorsun da sonra kapıdaki polislere 'yok' dedirtiyorsun. Ne zannediyor kendisini. Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Ben 12 yıldır milletvekiliyim. Bu kadar vali gördüm, bu kadar kaymakam gördüm. 50 yaşında adamım ben. Benimle dalga mı geçiyor? Ne zannediyor kendini? Bu kadar tutarsız bir adamdan, bu kadar devlet terbiyesini bilmeyen bir adamdan vali olmaz. Arkadaşlar, böyle bir adam bu kente valilik yapamaz. Kim oluyorsun da beni kapına çağırıp geri döndürüyorsun. Vali olmadan önce adam olsun” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ O PANOYU ORAYA DİKECEĞİZ”

İnce, “Sayın valim yanlış yapıyorsun. Allah korusun yarın bu yolda su arıza yapar, konağa su gelmez. Oturduğun binanın imarı daha var yok belli değil. Kaçak mı?, ruhsatlı mı? belli değil. Yapma devletle inatlaşma olmaz. Haddini bileceksin, sana haddini bildireceğiz merak etme. Vatandaşa 'gavat' diyen vali takımı, siz Cumhuriyet’in valisi değilsiniz. Siz AKP’nin valisisiniz. Milletvekillerimizle buraya geleceğiz, belediye başkanımızla beraber o panoyu buraya dikeceğiz. Bu inatlaşma sona ermelidir. Biz o panoyu oraya dikeceğiz. Sadece polis memuru arkadaşlarla karşı karşıya gelmek istemediğimiz için bugün yapmadık. Ama oraya milletvekilleriyle geleceğiz. Dokunulmazlık da arada işe yarıyormuş. Ben ne işe yaradığını görmedim. Çünkü ne mahkemeden korkuyorum ne başka bir şeyden. Ne yolsuzluğum var ne sıfırladığım paralarım var. Ne villalarım var, ne yatlarım var. Dokunulmazlığın bir faydasını şimdiye kadar görmedim. Ama Kesimoğlu senin sayende dokunulmazlığın ne işe yaradığını göreceğim” diye konuştu.

 

 

KESİMOĞLU: “BEDELİN DERECESİ NE OLURSA OLSUN ÖDEMEYE HAZIRIM”

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise, kendisi hakkında panoların yapılması ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, “Ben görevimi yapmak istiyorum ama güvenlik teşkilatlarımız almış oldukları emir çerçevesinde Kırklareli halkına hizmet etmemi engelliyor gerekçesiyle savcılığa suç duyurunda bulundum. Kendimle ilgili de suç duyurusunda bulundum. Yargı organları harekete geçsin, görevlerini yapsınlar. Yargı hangi cezayı gerektiriyorsa, o cezayı da gider paşa paşa yatarım. O bedelin derecesi ne olursa olsun ödeyeceğim. Ve ben sizlerden aldığım bu yetkiyle ve bu güçle o platformu oraya dikeceğim, üzerine Atatürk’ün fotoğrafını da asacağım” dedi.