Çerkezköy emniyeti şoförleri bilgilendirdi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Çerkezköy'de öğrenci servis taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düz

GÜNDEM 14.09.2014 16:43:00 0
Çerkezköy emniyeti şoförleri bilgilendirdi

POLİSEVİ’NDE ŞOFÖRLERLE TOPLANTI YAPILDI

Çerkezköy Polis Evi'nde düzenlenen seminere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek katıldı. Emniyet Müdürü Murat Ogan, amaçlarının 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunu sorunsuz bir şekilde tamamlamak olduğunu vurgulayarak,“Sizler kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ettiğiniz sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacaktır. İnşallah 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemini hiçbir sorun ortaya çıkmadan tamamlarız. Öğrenci taşımak bizlere ayrı bir görev ve sorumluk getiriyor. Sizler dikkatli ve itinalı olmanız halinde sorun ortaya çıkamayacaktır. Kurallara riayet ederek sağlıklı bir şekilde öğrenci taşımacılığını sağlayabiliriz” diye şoförlere seslendi.

 

SİZLERDEN KURALLARA UYMANIZI İSTİYORUZ

Şoförleri kurallara uymaları konusunda uyaran Müdür Ogan konuşmasına şöyle devam etti: “Okul servis araçlarında belediyelerce düzenlenen okul servis aracı özel izin belgesi ve okul servis aracı bakım ve onarım takip formu bulundurulması gerekiyor. Bizler emniyet mensupları olarak sizlerden sadece kanun ve yönetmeliklere uygun taşımacılık yapmanızı istiyoruz. Bu dönem içerisinde aile-polis-okul yönetimi ve şoför esnafı işbirliğinde olmamız, sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacaktır. Aracın normal sigortasını ve eksiklikleri de yenilenmesi gibi konulara uymanız gerekiyor. Öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafı bir anlamda eğitime katkı sağlıyor. 2013 yılında 296 araç kontrol edilmiştir ve bunlarla ilgili çeşitli cezalar uygulanmıştır. 2014 yılında ise 182 araç kontrol edilmiştir”

 

İHBARLI DENETİMLERE AĞIRLIK VERECEĞİZ

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek ise, şoför esnafına öğrenci taşımacılığında yürürlükte bulunan kanun ve yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Komiser Çiçek şunları kaydetti: “Okul taşıtlarında dur levhalarının olması gerekiyor. Geçen yıl araçlarda şoförlerin sigara içtiğini duyuyorduk. Öğrencilerin önünde sigara içen şoförlerin olmaması gerekiyor. Narin kavşağı başta olmak üzere birçok yerde sivil ihbarlı denetimlere ağırlık vereceğiz. Her araç mutlaka denetime tabi tutulacak. Bunun dışında şikayet veya rutin denetimlerde de araç ve şoför denetlenecek”

 

ARAÇLARDA REHBER BULUNDURULMALI

Araçlarda rehber bulundurulmasını gerektiğini de vurgulayan Ekrem Çiçek “Öğrencilerin oturduğu koltukta kemerleri bağlı olmalıdır. Araçlarda okul taşıtı dur levhası olmalıdır. Geçtiğimiz okul döneminde yedi araca muayenesizlikten ceza kesilmiştir. Öğrenci servisleri için gerçekten çok ciddi bir rakamdır. Bunları olmaması gerekiyor. Profesyonel olarak bu işi yapanların muayene ve çeşitli işlemleri otomatik olarak takip edilmesi gerekiyor. Usulüne uygun olmayan araçlar için cezalarımız devam edecektir. Okullarda veliler ve okul aile birlikleri geri dönüş yapıyorlar. Hız konusu ile ilgili şikayetler geliyor. Şoförlerin hız yapacakları güzergahlarda uygulamalara ağırlık vereceğiz. Sizlerinde bu konuda mağduriyet yaşamanızı istiyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmesini sağlamaktır. Herkesin olaya böyle bakmasını istiyorum. Öğrenci dışında servislere yolcu almayınız”uyarılarında bulundu. Emniyetin şoförlere verdiği seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Haber / Gökhan Yılmaz