YİNE YANGIN YİNE İTFAİYE!!!

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın yürekleri ağızlara getirdi. Yangında 4 kız çocuğu dumanlar içinde kalan binanın en üst katındaki balkonda mahsur kaldı

GÜNDEM 14.09.2014 12:32:00 0
YİNE YANGIN YİNE İTFAİYE!!!

Kapaklı’da önceki gün bir binanın giriş katında meydana gelen yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar, olay yerine yaklaşık 20 dakika geç geldiğini iddia ettikleri itfaiye ekiplerine tepki gösterirken, binanın 4’üncü katında mahsur kalan 4 kız çocuğu ise itfaiye merdiveni vasıtası ile aşağı indirildi.

 

İTFAİYE EKİPLERİNE TEPKİ VARDI

Yangın önceki gün saat 11.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Faruk Ilgaz Caddesi Karagöz Sokak’taki bir binada meydana geldi. Binanın giriş katında bulunan dairenin yatak odasında meydana gelen yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Hamdi Özden ve ailesinin ikamet ettiği dairedeki yangın, itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Mahalle sakinleri ise olay yerine kendilerine haber verildikten yaklaşık 20 dakika sonra geldiklerini iddia ettikleri ifaiye ekiplerine tepki gösterdi.  

 

YÜRÜYEREK İTFAİYEDEN ÖNCE GELDİM

Oğlunun da aynı binada ailesi ile birlikte ikamet ettiğini söyleyen Recep Taşdurur adlı vatandaş, “Oğlum beni aradı ve her yerin duman altında olduğunu dışarı çıkamadıklarını söyledi. 25 günlük bebekleri ile dairelerinde mahsur kalmışlardı. Ben de durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdim. Yaklaşık 1 kilometre uzaktaki evimden olay yerine yürüyerek geldiğimde, aynı mesafe uzaklıktaki itfaiyenin hala gelmemiş olduğunu gördüm. Ben yürüyerek onlardan önce geldim” dedi.

 

ÇOCUKLAR BALKONDA MAHSUR KALDI

Karagöz Sokak’ta meydana gelen yangında dumanlar içinde kalan binanın 4’üncü katında 4 kız çocuğu mahsur kaldı. Bir itfaiye eri, çocukların mahsur kaldığı balkona itfaiye merdiveni ile çıkarak çocukları kurtardı. Dumandan etkilenen kız çocuklarına ilk müdahale olay yerinde hazır bekleyen 112 ekiplerince yapıldı. Çocukların kurtarılma anını mahalle sakinleri endişeli gözlerle izledi.

 

YANGIN DOLABI YOKTU

Bu arada 2012 yılında yapılan binada yangın dolabının bulunmaması da dikkatlerden kaçmadı. Bazı bina sakinleri ise yangın dolabı olmamasına rağmen binadaki birçok dairenin iskan aldığını belirterek, belediye konuya karşı gerekli hassasiyeti göstermediğini öne sürdü. Vatandaşlar, “Binada yangın dolabı olsaydı itfaiye gelmeden yangın söndürülebilirdi” diyerek tedbirsizliğin az kalsın pahalıya mal olacağını dile getirdi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ