Turşu mevsimi geldi

Son baharın gelmesiyle birlikte salatalık ve kırmızı bibere olan taleplerde arttı. Vatandaşlar kışın tüketilen gıdalar arasında bulunan turşu için malzeme fiyatları Çerkezköy'de bakın kaç

GÜNDEM 14.09.2014 11:34:00 0
Turşu mevsimi geldi

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar turşu yapımı için kornişon salatalığı ve salça yapımı için de  kırmızı biber ile domatesi tercih ettikleri gözlemlendi.

 

KIŞLIK TURŞU ZAMANI

Vatandaşlar özellikler kışın turşunun yemeklerle birlikte çok tüketildiğini “Biber turşusu  ve lahana turşusu’nun yanı sıra en çokta ‘Kornişon salatalık turşusu’nu Çerkezköy’de  tercih ettikleri gözlemlendi. Salatalık turşusunun yemek sırasında yendiğinde ayrı bir lezzet ve keyif verdiğini söyleyen vatandaşlar, son günlerde pazarlarda turşuluk malzeme arıyor. Turşu yapmak için malzeme alışverişi yapan vatandaşlar ayrıca yemeklerde biber salçasının da ayrı bir tat verdiği için kırmızı biber alarak ‘Biber salçası’ yaptıklarını ve ev yapımı salçanın da yemeklere çok daha ayrı bir lezzet kattığını söylüyor.

 

TURŞULUK MALZEME FİYATLARI

Geçen yıllara göre bu yılda vatandaşların biber, lahana ve kornişon salatalığını turşu yapımında daha çok tercih ettiklerini ve salçası içinde kırmızı biberin de tercih edildiğini anlatan Çerkezköy Halk Pazarı’ndaki esnaf, turşu alışverişi nedeniyle satışların artmasından memnun olduklarını kaydetti. Turşu malzemelerinin fiyatlarının uygun ve ucuz olduğunu dile getiren pazarcılar, “Fiyatlarımız oldukça cazip bu nedenle vatandaşlarımızında talepleri çok oluyor. Vatandaşın talebini karşılıyoruz. Herhangi bir sıkrıntı yok. İstedikleri tüm turşuluk malzeme mevcut.”dediler. Pazarcılar, turşuluk salatalığın kilosu 1.50 TL ile 2.00 TL’den kırmızı biberin ise 1.25. TL ile 1.75 TL’den satıldığını belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN