APARTMANA ZARAR VERDİN VERMEDİM TARTIŞMASI

Azcanlar Sokak'ta yapılan yeni bir binanın hemen yanındaki başka bir binaya zarar verdiğini öne süren mahalleli şikayetçi oldu. Yeni inşaatın müteahhidi Aziz Bekler ise zarar vermediğini öne sürdü.

GÜNDEM 12.09.2014 13:45:00 0
APARTMANA ZARAR VERDİN VERMEDİM TARTIŞMASI

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcanlar Sokak’ta şu günlerde ilginç bir tartışma yaşanıyor. Mahalleli ile yeni bir inşaat yapan müteahhit arasında ‘Zarar verdin-vermedim’ tartışması tarafları gazete sütunlarına taşıdı. Azcanlar Sokak’ta şu günlerde yapımı süren inşaatın yakınında bulunan Aykan Apartman’ına zarar verdiğini ve binada çatlarların oluştuğunu belirten apartman sakinleri, şikayetçi oldu. İnşaat sahibi Müteahhit ise “Kesinlikle zarar vermediğini” ve İmar Kanunu’na uygun şekilde inşaatta çalışıldığını savunuyor. Apartman sakinlerinin hassasiyetini anladığını söyleyen Müteahhit Aziz Bekler, gereken önlemin de alındığını apartman sakinlerinin tedirgin olmaları için ortada bir neden olmadığını belirterek, “Neden ortalığı ayağa kaldırıyorlar bir anlam veremiyorum.”diye kendini savunuyor.

 

BELEDİYE’YE ŞİKAYET ETTİLER AMA ENDİŞELERİ DİNMEDİ

Aykan Apartman’ı yöneticisi Haluk Yüksel, yapılan inşaat çalışmasının hafriyat çalışmaları sırasında eksi iki kat derinliğe inilmesiyle birlikte  bulundukları binanın bazı yerlerinde çatlarlar oluştuğunu ileri sürdü. Yönetici Yüksel, apartman sakinlerini endişelendiren olayla ilgili şunları anlattı: “Biz binamızın önüne inşaat yapılmasına kesinlikle karşı değiliz. Ancak inşaat çalışmaları yani hafriyatı sırasında binamızın önünde inşaatı yapan firma bir önlem almaması nedeniyle binamızın önünde ve giriş kapısı önünde ve hatta içeride çatlaklar meydana geldi. Apartmanımızın kapısı bile çatlaklardan kapanmaz oldu. Bizde belediyeye bir dilekçe yazarak inşaatı yapan müteahhit’ten şikayetçi olduk ve gereğinin yapılmasını istedik. 8 Ağustos tarihinde verdiğimiz şikayet dilekçemize belediye 15 Ağustos tarihinde cevap verdi. Belediye’den verilen cevapta müteahhitin uyarıldığı ve binamızda da sakıncalı bir durumun olmadığı belirtiliyor. Ancak Gelin görün ki binamızın bahçesinden başlayan çatlaklar binamızın önündeki yağmurluğun kolonları dahil olmak üzere giriş kapısının iç kısmı ve duvar da çatlaklar meydana geldi. Binaya girip çıkarken korktuğumuz gibi binada kalmaktan da artık tedirgin olmaya başladık. İnşaatı yapan muteahhit bir şey olmadığını gerekeni yapacağını söylüyor ama bizler çok tedirginiz” dedi.

 

MÜTEAHHİT İMARA UYGUN DİYOR

İnşaatı yapan Aziz Bekler, ise apartman sakinlerinin aksine herhangi bir endişe duyulacak durumun olmadığını savunuyor. Müteahhit Bekler, yapılan inşaatın yasalara ve imara uygun şekilde çevreye zarar vermeden yapıldığını ve imara kesinlikle aykırı bir çalışma olmadığını söyledi. Müteahhit Bekler şunları kaydetti:  “Bina sakinlerinin hassasiyetlerini anlıyoruz. Yapılan inşaatta ne imar kanununa ne de başka bir ayrılık yok. Her şey imara uygundur. Ancak yaptığımız inşaatın önündeki binanın önüne yapılan yağmurluğun imara aykırıdır.Beni neden şikayet ettiklerini bilemiyorum ama bende onları binanın önünde imara aykırı yaptıkları yağmurluk için şikayetçi olacağım. İnşaatın durumuna göre perde beton atılacak. Ben bu güne kadar yaptığım inşaatlarda cevrede ki hiçbir binaya zarar vermedim ve vermemde. O bina sakinlerinin tedirgin olmalarına her hangi bir durumda yok. Ben kendilerine gerekeni de yapacağımı belirttim. Sanki ortada her hangi bir şey varmış gibi ortalığı ayağa kaldırmanın da alemi yok. Her şey imara ve yasalara uygun.”

 

BENDE ŞİKAYET EDEBİLİRDİM

Apartman sakinlerinin şikayetini abartılı bulan ve kendini savunan Müteahhit Bekler şöyle devam etti, “Bende o bina sakinlerini binanın önünde yapılan yağmurluğun imara aykırı yapıldığını şikayet edebilirdim. Ama şikayet etmedim. Ancak anlayamadığım durum onlar neyin peşinde onu da bilmiyorum. Bina sakinleri şunu çok iyi bilsinler, ben hiç kimseye bilerek ya da bilmeyerek kesinlikle zarar vermem. Bir kaç gün içinde onlarda çok daha iyi görecek kimseye zarar vermediğimi. Ben sonuçta bir iş adamıyım. Neden çevreme zarar vereyim ki? Dediğim gibi ben yaptığım tüm inşaatlarda imar kanunun gereklerini uyguluyorum.Bu güne kadar hiç yanlışlık yapmadım bundan böylede yapma gibi bir düşüncem asla ve asla yok. Bina sakinleri bu konuda rahat olsun.”

 

Haber / Seyit SÜREN