Vali Şahin: Kararlıyız

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Hıfzıssıhha toplantısında alınan kahvehanelerde ambalajlı tek şeker ve iki yerel gazete bulundurma uygulamasında kararlı olduklarını ifade etti. Vali Şahin, kişinin isteme

GÜNDEM 12.09.2014 10:37:00 0
Vali Şahin: Kararlıyız

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin kahvehanelerle ilgili olarak alınan karların uygulanmasında kararlı. Vali Şahin, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, kahvehanelerde ambalajlı tek şeker ve iki yerel gazete bulundurma uygulamasında kararlı olduklarını belirtti.

 

VALİLİK HERŞEYİMİZE KARIŞIYOR İMAJI OLDUĞUNU BİLİYORUM

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin şunları kaydetti: “Aslında bazılarına göre tek şeker uygulaması sevindirici bir durum, bazılarına göre de valilik her şeyimize karışıyor imajı uyandırdığını da biliyorum. Halkın sağlığını korumak vali olarak benim görevim, bende vali olarak bu görevi icra etmek ve şekerin aslında bir zehir olduğunu dikkate alırsak tek şeker uygulamasının sağlık yönünden faydalı olduğuna inanıyorum. Sadece tek şeker uygulama konusu değil, şekerin ambalajla sunulması ve tek olması, buna ilaveten çay bardaklarının bulaşık makinesinde yıkanarak vatandaşa servis edilmesidir. Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Sağlık olmadan hiç Bir şey olmaz. Biz bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız. Bundan böyle çay sunumu yapan her yerde ambalajlı tek şekerle servis yapılması sağlanacak, eğer kişi ilave şeker isterse, ikinci üçüncü şekerini alacak. İkinci bir konuda çay bardaklarının temizliğidir. Bulaşık makinesi ile temizlendiğinde istenildiği gibi temizlik yapılabilmektedir, diğer yanda leğen içine çay bardaklarını doldurarak üzerine de çamaşır suyu döküp biraz bekletilerek sonra durulanarak temizlenmesi son derece zararlı. Bu uygulama Kanseri kahvehaneden evine götüren bir insan durumuna sokmaktadır. Bu vesile ile bulaşık makineleri alınması konusunda da süre tanıyacağız”

 

YEREL GAZETE BULUNDURULMASI GEREKİYOR

Vali Şahin, kahvehanelerde yerel gazete bulundurulması gerektiğini belirterek, “Bir diğer önemli hususta, kahvehaneye gelen vatandaşların okuması için, istedikleri iki yerel gazete ve bir ulusal gazeteyi bulundurmalarını zorunlu hale getiriyoruz. Bunun uygulamasına önümüzdeki günlerde başlayacağız ve bunu yapmamakta ısrar edenlere idari yönden yaptırımlara gideceğimizi belirtmek isterim. Yerine göre kapatmaya kadar gider, Edirnelilerin kanunlara uyan biri olarak gördüğüm için o raddeye varmayız. Bu karar sadece merkez için değil tüm Edirne için geçerlidir” diye açıklamalarını tamamladı.

 

Haber Merkezi