ÇEVRE YOLU'NA ÜST GEÇİT YAPILACAK

Kapaklı'dan Yıldızkent'e doğru yaya olarak giden vatandaşların, Çevre Yolu ile birlikte yolunun kapanacağına yönelik geçtiğimiz hafta yaptığımız 'Vatandaş ne yapsın' baş

GÜNDEM 11.09.2014 17:32:00 0
ÇEVRE YOLU

Geçtiğimiz hafta Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yapılan Çerkezköy-Kapaklı-Saray Çevre yolu tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, Çevre Yolu’nun Kapaklı Yıldızkent Kavşağı’nda vatandaşların ‘yaya geçişi’ni kapattığını gündeme getirmiştik. Kapaklıların, Çevre Yolu’nun tamamlanması ile birlikte Yıldızkent Kavşağı’ndaki yaya geçişinin kapanmasına tepki göstererek, “Çevre yolunu yaparken, bizim yaya geçişlerimizi tıkadılar. Burada hiçbir yaya geçişi için bir tasarım görülmüyor. Ne bir alt geçit ne üst geçit ne de ışıklı yaya geçiti yok. Şimdi günlük olarak bu yolu kullanan yayalar ne yapacak?.”diye gösterdikleri tepkilere sütunlarımızda  yer vermiştik.

 

ÜST GEÇİT YAPILACAK

Haberimize Kapaklı Belediyesi’nden cevap geldi. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Karayolları’nın söz konusu yerde herhangi bir planlamasının olmadığını belirterek, “Karayolları’nın burada herhangi bir yaya geçidi, alt geçit, üst geçit vs. yapması söz konusu değil. Karayolları sadece yolu yapıp tamamlayacak. Şu anda asfalt çalışması yapılması için yol trafiğe kapatılmış durumda. Karayolları’nın yolu tamamlamasının ardından Belediye olarak burada vatandaşların karşıdan karşıya geçebilmesi için biz üst geçit yapacağız.” Bilgisini verdi.