22 çift aynı anda evlendi

Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Geleneksel Toplu Nikah Töreni'nde bu yıl 22 çift dünya evine girdi.

GÜNDEM 11.09.2014 17:17:00 0
22 çift aynı anda evlendi

Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplu nikah töreninde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkan Vekili Serhad Çatalkaya, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, evlenen çiftlerin yakınları hazır bulundu.

 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ORTAKLIĞINDA YAPILDI

Çorlu Belediye Başkan Vekili Serhad Çatalkaya nikah töreninde davetlilere yaptığı konuşmada, “Bu yıl toplu nikah törenini Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenliyoruz. Toplu nikah töreninin düzenlenmesinde önemli katkıları olan Hıdırağa Mahallesi Roman Kültürünü Yaşatma Derneği'ne teşekkür ediyorum. Çorlu Belediyesi olarak bugün burada dünya evine giren ve mutluluklarını bizlerle paylaşan çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz,” dedi.

 

AİLE DEMEK BİRLİK DEMEK

Başkan Vekili Çatalkaya'dan sonra  Çorlu Kaymakamı Hulisi Doğan, bir konuşma yaptı. Doğan, evlenen çiftlere de seslendiğikonuşmasında şunları kaydetti: “Çorlu Belediyesi ile işbirliği içerisinde yaptığımız toplu nikah töreninde 22 çift dünya evine giriyor. Bugün burada pırıl pırıl çiftlerimiz evleniyorlar. Bugün burada evliliğe adım atıyorsunuz. Evlilik kurumu sorumluluk ve fedakarlık ister. İki insan bir araya gelerek bir insan olur. Bir insan olmak için de mutlak suretle karşılıklı anlayış çok önemli. İki insan farklı duygular, farklı düşünceler ve farklı anlayışlar içerisinde olabilir. Ama aile demek birlik demektir. Sizler de mümkün mertebe birbirinizi destekleyin. Çünkü erkek ve kadın birbirini tamamlar. Eşlerinizi sevin, eşlerinizi sayın. Dünyada aile mutluluğundan daha büyük bir mutluluk yoktur. İnsan evinde mutlu değilse, hiçbir yerde mutlu olamaz. Onun için dünyada en büyük mutluluk aile mutluluğudur. Bu düşüncelerle tüm çiftlerimize mutluluklar diliyorum.”

 

DOĞAN VE ÇATALKAYA GELİN VE DAMATLARLA OYNADI

Konuşmaların ardından Çorlu Belediyesi Nikah Memuru Nurgül Kaplan, 22 çiftin nikahını kıydı. Hayatlarının en mutlu gününde, yeni bir hayata başlamak için ‘evet’ diye çiftlere aile cüzdanlarını Kaymakam Doğan ve Başkan Vekili Çatalkaya verdi. Daha sonra davetlilere kokteyl verildi. Yeni evlenen çiftler ve yakınları roman havaları eşliğinde oyunlar oynadılar. Kaymakam Doğan, Başkan Vekili Çatalkaya’da çiftlerin bu mutlu günlerinde onlarla birlikte çiftetelli oynadılar. Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

 

Haber Merkezi