Noter soyan hırsızlar yakalandı

Tekirdağ'da girdikleri 5. Noter'den demir kamayla çelik kasayı açıp para çalan hırsızlar, İstanbul ve Tekirdağ'da yapılan operasyonla yakalandı.

GÜNDEM 11.09.2014 12:45:00 0
Noter soyan hırsızlar yakalandı

Hırsızların noterin içerisine girmeleri, noterin içerisinde telefonla konuşmaları ve güvenlik kameralarını kırma anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 16 Ağustos'ta gece saatlerinde Hükümet Caddesi’nde bulunan Tülay D.’ye ait 5. Noter’e beş kişiden oluşan hırsızlık çetesi girdi. Hırsızlar ellerindeki kamayla çelik kasayı açıp içinden bin 950 TL para çaldı. Hırsızlık anında noterin içerisinde telefonla konuşan hırsızların rahat tavırları ise şaşırttı.

 

GÜVENLİK KAMERASINI KIRAMADILAR

Noterin içerinde bulunan güvenlik kameralarını fark eden hırsızlar güvenlik kameralarını kırmaya çalıştı. Kameraların kırıldığını zanneden hırsızlar soyguna devam etti. Güvenlik kamerasının parçalandığını düşünen hırsızlar soyguna daha rahat devam etti. Hırsızlar daha sonra 5.Noter’den hızlıca uzaklaştı. Noter hırsızlığı sabahın erken saatlerinde notere gelen bir müşterinin kapının açık olduğunu ve içeride kimsenin olmadığını fark etmesi üzerine duyuldu. Çevredekilerin ve notere gelen müşterinin ihbarı üzerine polise haber verildi. Olay yerine gelen ekipler kapıda parmak izi aradı.

 

POLİS HIRSIZLARI YAKIN TAKİBE ALDI

Noterden çaldıkları parayla kayıplara karışan hırsızlık çetesini Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri takibe aldı. Noterden aldıkları güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri hırsızları tespit etti. Daha sonra hırsızları yakın takibe alan ekipler, hırsızlardan Muhammed A.’yı İstanbul’da, Mehmet A. ve Neşet A.'yı da Tekirdağ’da yakalayarak gözaltına aldı. Hırsızlardan Murat Y. ile Muhammet D.'nin ise yakalama çalışmaları devam ediyor. Beş kişiden oluşan hırsızlık çetesinden yakalanan 3 kişi Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber Merkezi