Kurban satışları başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken, besiciler kurbanlık satışına başladı ancak et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle henüz vatandaş kurban almaya başlamadı. Kurban piyasası besicileri endişelendiriyorâ??

GÜNDEM 11.09.2014 12:40:00 0
Kurban satışları başladı

Kurbanlıklar piyasaya çıkmaya başladı ancak kurban satıcıları endişeli. Et fiyatları yüksek olduğu için vatandaşın kurbanlıklara bakmaya gelmediklerini dile getiren besiciler, Kurban Bayramı'na 23 gün kalmasına rağmen siftah yapamadıklarını belirtti.

Tekirdağlı kurbanlık satıcıları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala müşterilerini beklemeye başladı. Geçen sene hüsran yaşayan Tekirdağlı kurbanlık satıcıları bu seneye umutla bakıyor. Küçükbaş hayvanlar 850 TL’den satılırken büyükbaş hayvanlar ise 6 bin ila 8 bin TL arasında satılıyor.

 

HENÜZ SİFTAH YOK

Et fiyatlarının yüksek olduğundan dolayı vatandaşların kurbanlıklara dahi bakmaya gelmediklerini belirten Muratlı’da kurbanlık satıcılığı yapan Oktay Borucu, "30 senedir kurbanlık satışı yapıyorum. Trakya’da pek fazla kurbanlık satışı yapılmadığı için hayvanlarımızı İstanbul'a getirmemiz gerekiyor. İstanbul'a getirmek de çok pahalı olduğu için hayvanlarımızı zor satıyoruz. Geçen sene hüsran yaşadık ve kurbanlıklarımız elimizde kaldı satamadık. Kurbanlık fiyatları belirlendi ancak et fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlara ağır geliyor. Fiyatlar yüksek olunca vatandaş bakmaya dahi gelmiyor. Gelenlere de fiyatları söylediğimizde maddi sıkıntıdan dolayı alamıyorlar. Şu anda büyükbaş hayvan fiyatlarımız 6-8 bin TL arasında değişiyor" dedi.

 

KÜPELERE BAKILMALI

Kurbanlık hayvan alırken hayvanların dış görünümüne, sağlığına ve kulak küpelerine bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan bir diğer kurbanlık satıcısı Mustafa Keskin ise, "Kurbanlık hayvan alırken, kulak numaralarına bakılmalıdır. Kulak numaraları il müdürlüklerinde kayıtlıdır. Bir hayvanın herhangi bir sağlık sorunu varsa kulak numarası verilmez. Şu anda bir koçun ortalama fiyatı bize maliyeti 750 TL’dir ancak vatandaşımız zor durumda kalmasın diye biz de üzerine fazla para koymuyoruz 850 TL’ye satıyoruz. Kurbanlıklarımızı 850 TL’den satabilirsek biz de bir parça yemek yeriz eğer satamazsak külliyen zarar ederiz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber Merkezi