VERGİ AFFI DEĞİL FAİZLER KALKACAK

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, yönetimi ile birlikte Çerkezköy Vergi Dairesi'ne yeni atanan Ahmet Tetik'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında gündem

GÜNDEM 9.09.2014 18:30:00 0
VERGİ AFFI DEĞİL FAİZLER KALKACAK

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar yönetimi ile birlikte Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne yeni atanan Ahmet Tetik’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Çerkezköy’de 8 yıl süreyle görev yapan Hacı Şimşek’in geçtiğimiz günlerde Malatya Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne atanması ile birlikte yerinee Ahmet Tetik atanmıştı.

 

AK PARTİ’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Reşat Bahar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Belediye Meclis üyesi Ali Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Bahar, yönetimini tanıtmasının ardından Ahmet Tetik’e yeni görevinde başarılar diledi. Bahar “ Çerkezköy Ak Parti teşkilatı olarak Çerkezköy’de başarılı bir dönem geçirmenizi temenni ediyoruz. Yukarı çıkarken merdivenle çıktık ve biraz nefes nefese kaldık. Asansörler var ama yetersizdir. Geçen yıl tamirleri yapılmasına rağmen sıkıntı halen devam ediyor” dedi.

 

4. KATTA VERGİ DAİRESİ OLMAZ

Erna Center binasının konumunun Çerkezköy’e yakışmadığını kaydeden Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik “ Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim. Binanın konumu hiç de iç açığı değil ve burada büyük sorun. Dördüncü katta vergi dairesi olmaz. Yaşlısı, hastası ve engelli vatandaşlarımız var. Hemen hemen Türkiye’de her taraf vergi dairesi konusunda çağ atladı ama burası biraz sahipsiz kalmış gibi. Üstelik burası hazinenin kendi malıymış ve iki kat bize ait” dedi.

 

BAHAR’DAN YENİ VERGİ DAİRESİ BİNASI ÖNERİSİ

Kızılpınar Mahallesi ise Gümrük Müdürlüğü arasındaki arsaya Kaymakamlık binasının yapılacağını ifade eden Bahar, “Yapılacak alanda hazineye ait bir arazi yok mudur.  Ayrılan kurum yerleri var ve onlardan biri Vergi dairesi için verilebilir. Burada dördüncü katta ve bu asansörlerle bu iş olamaz. Kaymakamlık binasının yapılacağı alanda bir yer ayarlanabilir. Bizlerde bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz. Kaymakam Metin Kubilay bu tür şeylerle çok yakından ilgileniyor. Vekillerimiz var gerekirse dosya hazırlanıp bakanlığa gideriz. Vekillerimiz harekete geçirince onlarda bakanlarımızı harekete geçiririz. Çerkezköy’de bu tür şeyler noksan. Halk Eğitim Merkezi yetersiz, Kızılpınar ile Veliköy uzak kalıyor ve iki mahalle arasına polis noktası yapılabilir. Yapılması planlanan çalışmalara Çerkezköy vergi dairesi de dahil olmalıdır. Çerkezköy’ün çehresinin değişmesi lazım ve burada hareketli nüfus 200 binden fazla” dedi.

 

AF DİYE BİR ŞEY YOK

Vergi Dairesi Müdürü Tetik, binayla ilgili sözlerini, “Ankara’dan destek hizmet ile ilgili arkadaşlar geldi ve gerekli raporlar hazırlanıyor. Ne olup biteceğini bekleyip göreceğiz. Bu yerel imkanlarla değil tepeden çözülmesi gerekir.”diye tamamladı. Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, “Yeni çıkacak olan vergi affından insanların bir beklentisi var . Hüsran olacak mı beklenilen af gelecek mi?” sorusunu Tetik’e yöneltti.  Tetik, “Af diye bir şey değil, faizler gecikme zammı oranında, gecikme zammı kalkacak. Tüfe oranında yeniden faiz hesaplanacak ve yapılandırma olacak. Yapılandırma olurken de ana para ve TÜFE oranı hesaplanacak. Sadece bildiğim kadarıyla kasa affı var. İşletmelerin kasalarında gözüken kayıtlara intikal etmemiş kasa fazlası varsa alacağız” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Gökhan TEKER