CHP Doğum Günü'nü kutladı

CHP'nin 91. Kuruluş Yıldönümü Çerkezköy'de düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ta katıldı

SİYASET 9.09.2014 18:27:00 0
CHP Doğum Günü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 91. Kuruluş Yıldönümü dün Çerkezköy’de de düzenlenen programlarla kutlandı.

 

CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nca kuruluş yıldönümü nedeniyle, dün saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Şarköy Belediye Başkanı İsmail Altınok, CHP’li Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir ve Kayyum Heyeti üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile çok sayıda partili katıldı.

 

İKİNCİ BÜYÜK ESERİM DEMİŞTİR

CHP İlçe Başkanlığı Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı. İlçe Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Mustafa Kemal Atatürk’ün “İkinci büyük eserim” diye nitelendirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’te Halk Fıkrası adıyla kurulduğunu anımsatan Demir “Temel esas yurdun bağımsızlığı ve bütünlüğüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri ‘Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik’tir. Bu ilkelere bağlı olarak sosyal demokrasinin geliştirilmesi için, özgürlüğü, eşitliği, sosyal dayanışmayı, barışı, emeğin yüceliğini ve hukukun üstünlüğünü savunan çoğulcu ve katılımcı gücünü halktan alan çağdaş, demokratik bir siyasal kuruluştur” diye konuştu.

 

CHP KADROLARI CUMHURİYETİ KURDU

Ülkenin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu dile getiren Demir “Gençlere güvenerek, çağdaş gelişmelere uygun üretken ve erdemli birer vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak partimizin önceliğidir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının Cumhuriyeti kurduğunu ve devrimler gerçekleştirdiğini söyleyen Hasan Demir “Günümüzdeki iktidarın sata sata bitiremediği birçok tesis, fabrika, işletme, köprü ve barajlar CHP döneminde inşa edilmiştir. Türk işçisine ilk kez sendikalaşma ve grev hakkını sağlayan CHP’dir. Yavru vatan Kıbrıs’ı zulümden kurtaran, batılı güçler karşısında dik duran CHP’li kadrolardır. CHP’nin Türk askerinin Ortadoğu bataklığına saplanmaması için tarihi 1 Mart teskeresi karşısında sergilediği duruş, ülkesini sevmenin göstergesidir” dedi.

 

KUTLAMADA İZMİR MARŞI ÇALDI

91 yaşındaki CHP’de Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’in, iki ayrı dönemde Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak görev yaptığını, kısa süreli olarak Cevdet Selvi, Hikmet Çetin ve Onur Öymen’in bu görevi ifa ettiğini dile getiren Demir, hayatını kaybeden partililere rahmet, hayatta olanlara da sağlık temenni etti. Demir, CHP’nin kuruluşu ile aynı güne denk gelen İzmir’in kurtuluşunu da kutlarken, partililer çalan İzmir Marşı’na alkışlarıyla eşlik etti.

 

PASTA KESTİLER

Çelenk sunumunun ardından kutlama CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda devam etti. Partililerle birlikte kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesen Hasan Demir, “CHP’nin kuruluş yıldönümü hayırlı olsun. Bundan sonra iktidara yürüyeceğiz” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ