Kurultayda demokrasi şöleni yaşandı

CHP Çerkezköy İlçe Kayyum Heyeti önceki gün parti binasında akşam 19.00'da düzenlediği basın toplantısı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül tarihinde yapılan 18. Olağanüstü Kurulta

SİYASET 9.09.2014 18:22:00 0
Kurultayda demokrasi şöleni yaşandı

CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, “CHP  Kurultayda kendine yakışanı yaptı. Kurultayda tam bir demokrasi şöleni yaşandı. Bazıları yapılan kurultayda kavga çıkmasını bekledi. Ama onların beklentileri kursaklarında kaldı. Bundan sonra hedefimiz iktidara yürümek” diye konuştu.

 

CHP’YE YAKIŞAN OLDU

CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti önceki akşam saat 19.00’da İlçe Teşkilatı’nda parti üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Kayyum Heyeti adına Heyet Başkanı  Hasan Demir yaptı. Demir, “5-6 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen CHP’nin 18. Kurultayında tam anlamıyla bir demokrasi şöleni yaşandı. Bir CHP’li olarak bu kurultayda görmek istediğimiz güzelliği görmekten de çok mutlu olduk. Kurultayımız CHP’ye yakışan bir tarzda gerçekleşti ve genel başkanlık için yarışan çok değerli iki başkan adayımız ve partililerimizle  tam bir dayanışma ve parti bütünlüğünü sağlayan bir karara dönüştü. CHP’yi çekemeyenler  bu kurultayda kavga çıkmasını bekledi. Ancak beklentileri olmadı ve  hiç bir zamanda olmayacak. CHP bu kurultayda da herkese ve her kesime tam anlamıyla bir demokrasi dersi verdi.” dedi.

 

ÖRNEK KURULTAY OLDU

Hasan Demir, yapılan 18. CHP Kurultay’ının tüm siyasi partilere örnek olacağını da belirterek, “Bu Kurultayda birileri kavga çıkmasını ve ortalığın karışmasını bekledi. Ancak kurultayda birilerinin beklediği demokrasi dışı davranış sergilenmedi ve iki başkan adayının da sevgi ve saygı çerçevesinde olağan üstü müthiş finali ile kamuoyuna büyük bir demokrasi dersi verdi.”dedi.  Kurultay’ın çok iyi bir atmosferde geçtiğini de belirten Demir, “Bu Kurultay’da Partililerimiz ve Türk halkına çok önemli bir iktidar yürüyüşü mesajı verildi. Bir demokrasi şöleni yaşandı. Biz de partililer olarak bundan gurur duyduk. Umarız bu kurultay bundan böyle de örnek olur” dedi.

 

CHP İKTİDARA YAKIN

Hasan Demir, her iki başkan adayının da parti için mücadele ettiğini ve kurultayda kendilerine yakışanı sergilediklerini ifade etti. Hedeflerinin iktidara yürümek olduğunu da belirten Demir, “Kurultay bize iktidara yürüme mesajı verdi. Artık tam bir bütün olarak kenetlenip CHP’yi iktidar yapmak için herkes üzerine düşeni yapacak. Bundan böyle her kes çok daha fazla çalışacak ve çalışmak zorunda. CHP iktidarı artık yakın.”dedi.  Hasan Demir, konuşmasının sonunda yeniden CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile ekibini kutladı ve başarılar diledi. 

 

Haber / Seyit SÜREN