14 Ressam 14 Süleymanpaşa start aldı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ulusal ve uluslar arası tanınmış 14 Ressam ile Süleymanpaşa şehrini anlatan eserlerin yapılması için düzenlediği 'Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi 1. Ulusal Sanat

GÜNDEM 9.09.2014 17:50:00 0
14 Ressam 14 Süleymanpaşa start aldı

Süleymanpaşa Belediyesi 14 Ressam 14 Süleymanpaşa projesinin temelleri atıldı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin ulusal ve uluslararası tanınmış 14 ressam ile Süleymanpaşa şehrini anlatan eserlerin yapılması üzere düzenlediği  ‘Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi 1. Ulusal Sanat Çalıştayı Programı’ ressamların şehre gelişi ile başladı.

 

EŞKİNAT RESSAMLARA PROJEYİ ANLATTI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile buluşan 14 ressam, Süleymanpaşa ve Süleymanpaşa Belediyesi ile ilgili bilgiler alırken yapılacak proje ile ilgili detaylı görüşmeler gerçekleştirdi.  Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantının ardından şehri dolaşmaya çıkan ressamlar, Aydoğdu Mahallesi ile şehir turuna başlarken, Değirmenaltı ve Ertuğrul Mahallesindeki tarihi yerler gezildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ile Süleymanpaşa’yı incelemeye devam eden ressamlar, Namık Kemal Evi ve Rakoczi Müzesi ile şehir merkezindeki camileri dolaşarak bilgi topladı.

 

BEŞ GÜN SÜRECEK

5 gün sürecek çalıştayda, Hakan Esmer, Serdar Leblebici, Ümit Yiğit, Ercan Ayçiçek, Ayhan Çetin, Sertap Yeğin, Engin Korkmaz, Hakan Eraslan, Özgür Eryılmaz, Ümit Türk, Metin Kalkızoğlu, Baki Bodur, Berk Arıkan ve Samed Arda Selim’in oluşturduğu 14 kişilik ekip, proje kapsamında Süleymanpaşa’nın tüm mahallelerini gezerek görsel değer taşıyan her şeyi yetenekleri ile resme dökerek Süleymanpaşa için ölümsüzleştirecekler.