Akay'dan Çerkezköy programı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Akay, Pazar yeri, yüzme havuzu ve rekreasyon alanı projesi ve sosyal çalışmal

GÜNDEM 8.09.2014 18:27:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye’nin son günlerde yürüttüğü çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

PAZAR ESNAFI MAĞDUR OLMAYACAK

İlk olarak Pazar yeriyle ilgili bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pazar yeri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hiçbir Pazar esnafımızı mağdur etmemeye çalışacağız. Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili planlarımız da var. Bununla ilgili çalışmalar önümüzdeki hafta netleşecek. İstasyon Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu’nu da en yakın zamanda hazır hale getirmeyi düşünüyoruz. O binayı değerlendirip ilerleyen zamanlarda yan tarafına bir kapalı yüzme havuzu da yapabiliriz,” dedi.

 

LOJMANLAR ÇERKEZKÖY’ÜN ÖNÜNÜ KAPATMIŞTIR

Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı Projesi ile konuşmasını sürdüren Başkan Akay şunları kaydetti: “Rekreasyon alanımızın projesi hazır. Vatandaşlarımız bu alanla ilgili belediyeye mail yazarak fikir üretebiliyorlar. Bizlerde bu konu hakkında her gün düşüncesi olanların maillerini dikkate alıyoruz. O alan içersinde yer alan askeri lojmanların kaldırılması talebimiz oldu. Daha önce sel felaketinde yaşanan sorunları binanın resimlerin savunma Bakanlığı’na gönderdik. İlk etapta bu alana subay lojmanlarını da katmak istiyoruz. Oranın artık bir anlamı da kalmamıştır. Bu bina miladını doldurmuş ve Çerkezköy’ün göbeğinde kalmıştır. Bizde yeşil alan yapmak için o alanı katacağız. O alan Çerkezköy’ün önünü açacaktır. İnsanlar ciddi olumlu tepkiler verdiler. Astsubay lojmanlarında 10 bin metrekareye yakın ciddi bir alan vardır. Bu lojmanlar Çerkezköy’ün önünü kapatmıştır. Alan milli savunmaya tahsis edilmiştir. Milli savunma ile birlikte yeşil alana çevrilmesi konusunda irtibat halindeyiz. Oranın kalkmış halini düşünmek lazım”

 

HALI SAHAYI BELEDİYE İŞLETECEK

Yapılan çalışmaların ardından Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprünün de genişletileceğini dile getiren Başkan Vahap Akay “Köprü de refüje geçildi. Bağlantısı da yapıldı. Devlet Su İşleri Müdürlüğü de köprüyü yıkacak. Yıkmadan önce de oraya bir köprü yapacak. Oradan da Hükümet  Caddesi üzerindeki köprü de genişlemiş olacak. Böylece oradaki problemin ortadan kalkacağını düşünüyorum ve kaldırımlar da yola biraz daha uzak olacak” dedi.

Uzun yıllar önce belediye tarafından Fatih Mahallesi Çerkezköy Devlet Hastanesi yanında hizmete açılan halı sahanın çehresinin değiştirileceğini vurgulayan Akay, “Halı sahanın çalışmaları devam ediyor. Çevresinde bulunan dere ise ıslah edildi. Alanı toparlamaya çalışıyoruz. Prefabrik yapıldıktan sonra halı sahayı kendine getireceğiz. Görkemli bir açılış töreni de yapmayı düşünüyoruz.  Halı saha yaş gruplarına göre gece gündüz ücretsiz  olacak. Halı sahayı da Çerkezköy Belediyesi işletecek” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından dün yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması nedeniyle öğrencilere başarı dileğinde bulunmayı da ihmal etmedi. Yeni eğitim öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar dileyen Akay, “ Okullarımızın yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde belediyeden boya ve badana talepleri oldu. Jotun fabrikası ise okullarımızın ihtiyacını karşılayacak kadar boya bağışında belediyeye destekte bulundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Okulların talebine göre ilerleyen günlerde dağıtım yapacağız. 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Geçtiğimiz hafta Kaymakam Metin Kubilay’ın gerçekleştirdiği toplantıya katıldık ve okullarımızın sıkıntılarını dinledik. Belediye geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemden sonra da elinden gelen desteği okullara sağlayacaktır” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ