Kunduracılık bitmek üzere

Ayakkabı tamirciliği yok olmakla yüz yüze. Çırak bulunmuyor… 31 yıllık meslek erbabı Tolga Amacalar, "Eskiden ayakkabı lar çok pahalı ve kaliteliydi. Artık değil."diyor

GÜNDEM 7.09.2014 14:14:00 0
Kunduracılık bitmek üzere

Tekirdağ’da 31 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Tolga Atmacalar, 180 bin nüfuslu Büyükşehir’de ayakkabı tamirciliği yapan 5 kişinin bulunduğunu yeni çırak yetişmediği için mesleğin yok olmakla yüz yüze kaldığını belirtti.

ÇIRAK BULUNMUYOR

Ayakkabı tamircisi Atmacalar, geçtiğimiz yıllarda Tekirdağ’da ayakkabı tamirciliği yapan onlarca esnaf bulunurken günümüzde 180 bin nüfuslu Büyükşehir’de ayakkabı tamirciliği yapan 5 kişi bulunduğunu ifade etti. Eskiden ayakkabıların hem çok pahalı hem de çok kaliteli olduğunu ifade eden Atmacalar, "Ayakkabıya bir şey olsa çöpe atılmaz tamirciye getirilirdi. Günümüzde ise ayakkabılar çok ucuz olduğu için tamire gerek duymuyorlar ve çöpe atıyorlar. Bazı meslek dallarında olduğu gibi bizim mesleğimizde de çırak sıkıntısı yaşıyoruz. Bu meslek için yetiştirecek eleman bulamıyoruz. Ayakkabının ökçesini, tabanını değiştiriyor, fermuarını dikiyor, derisini yapıştırıyoruz. Bu sanatın devamı için çıraklara ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi