Bağ bozumu şenliği düzenlendi

Tekirdağ'da üzüm hasadının başlangıcı olarak kabul edilen bağ bozumu şenliği düzenlendi. Şenlikte ilk olarak bağ bozmak için üzüm bağına gidilerek katılımcılar bağları dolaş

GÜNDEM 7.09.2014 12:44:00 0
Bağ bozumu şenliği düzenlendi

YENİ TESİS KURULDU

Şenlik hakkında bilgi veren ve açılan merkezlerin önemini belirten Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam, bağcılığın Tekirdağ için önemine dikkat çekerek, “Tekirdağ’da ikinci bağ bozumu şenliğini gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız şenlikte bağların içerisine girerek bizzat bağ hasadını gerçekleştirdik. Sonrasında kuruma ait olan yeni kurduğumuz Ata Oral Teknoloji Merkezi ve Üzüm Ürünleri İşletme Tesisi açılışını yaptık. Ata Oral Teknoloji Merkezi içerisinde 4 tane ileri teknoloji aletleri ile donatılmış üzüm araştırma merkezini açtık. Diğer açtığımız Üzüm Ürünleri İşletme Tesisi ise üzüm üzerine Ar-Ge çalışmalarımızı yaptığımız üretime katkı sağlayacağımız merkezdir. Kurduğumuz merkezle çiftçilerimize ve bölgemize yararlı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonunda gerçekleştirilen şenliğe, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür Zekeriya Sarıkoca, Vali Yardımcısı Aydın Tetikkoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Şenliğin açılış günü İstanbul Korosu’nun verdiği konserle son buldu.

 

Haber Merkezi