Edirne Başsavcısı'ndan ilk değerlendirme

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, "Genel olarak huzurlu sakin bir adliyeye geldik."dedi ve ekledi: "Uyuşturucu ile mücadelede adliye olarak katkı vermeye hazırız."

GÜNDEM 5.09.2014 17:06:00 0
Edirne Başsavcısı

Görevine geçtiğimiz günlerde başlayan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, kentle ilgili ilk izlenimlerini gazetecilerle paylaştı. Başsavcı  Savran, “Genel olarak huzurlu, sakin bir adliyeye geldik” dedi. 

Edirne Adliye binasında bulunan makam odasında gazetecileri konuk eden Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne’nin adalet teşkilat yapılanmasında birinci bölge illerinden olduğunu söyledi. Savran, “Edirne, iş yoğunluğu ve nüfus itibarı ile sakin ve çok tercih edilen birinci bölgelerden birisi” diye konuştu.

 

GENEL OLARAK HUZURLU, SAKİN BİR ADLİYEYE GELDİK

Savran, Edirne’de kapalı alanının 30 bin metrekare olduğu yeni bir adliye binası yapıldığını hatırlatarak, “Kapalı alanı 30 bin metrekare, ziyadesiyle ihtiyaçlarımıza cevap veren bir adliye. Personel sayısı olarak yeterli düzeydeyiz. İş yoğunluğu ve çeşitliliği itibarı ile de sakin bir şehir. Kapıkule'den kaynaklanan kaçakçılık mevzuatıyla ilgili yoğunluklarımız var. Ancak bunlar hakim olduğumuz üstesinden geldiğimiz bir yoğunluk arz ediyor. Genel olarak huzurlu, sakin bir adliyeye geldik. Bu anlamda adliyenin bu noktaya getirilmesinde gerek merkezi gerek yerel imkanlar olarak imkanları sunan herkese teşekkür ediyorum. Buradaki adalet hizmetini arkadaşlarımla birlikte bizim aldığımız emaneti bayrak yarışı şeklinde devam ettirmeye talip olduk ve inşallah sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ADLİYE OLARAK KATKI VERMEYE HAZIRIZ

Savran, uyuşturucu ile mücadele konusunda üstlerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazır olduklarını ve yapacaklarını dile getirerek, “Adliye olarak faaliyetimiz suç işlendiği noktada başlıyor. Suç işlendikten sonra devreye giriyoruz. Eğer işlenen bir suç varsa işlenen suçla ilgili yasadaki son değişiklikleri de dikkate alarak somut delillerde varsa bununla ilgili teknik takip, izleme dahil yasanın el verdiği ölçüde biz imkanlarımızı kolluğa, kolluğun daha rahat suçluları yakalaması veya suçu önleme noktasındaki hizmetlerini yerine getirmesi için seferber ederiz. Ancak kanundaki kalıplara da uyması gerekiyor. Somut delil olmadığı zaman arama kararı, teknik takip ve izleme kararı verilemiyor. Bu anlamda adli kolluğun arkadaşlarımızın iyi niyet ve samimiyetine inanıyoruz. Bunların bu süreçte yerine getirdikleri güzel, altı dolu çalışmalarını somut verilerle geldikleri takdirde adliyenin de yasal mevzuat çerçevesinde kendilerine sınırsız katkı vereceğine inanıyorum. Ancak dediğim gibi mevzuatın dışındaki talepler temenni olarak düşünülebilir istenebilir, ancak realite olarak adliyeden bir karar çıkmasını mümkün kılmıyor. Biz onların mücadelesinde bize düşen tedbirler yönüyle dediğim gibi teknik takipler izleme noktasında yardımcı oluruz. Tutuklama mevzusu zaten yasanın kendi kalıbı içinde değerlendirilecek bir mevzudur. Her uyuşturucu satıcısı şüphesiyle gelen insanları önceden 'tutuklayacağız', 'şöyle yapacağız' gibi açık çek vermemiz mümkün değil. Her olay kendi kalıbı içinde değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi