Çerkezköy'den 61 kişi hacca gidiyor

Hac farizasını yerine getirmek için Çerkezköy Müftülüğü'ne müracaat eden 61 hacı adayından 26 kişilik ilk kafile yola çıktı.

GÜNDEM 5.09.2014 15:27:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’den Hac vazifesini yerine getirmek için bu yıl Çerkezköy Müftülüğüne müracaat edenlerden toplam 61 kişinin kutsal topraklara gideceği belirtildi.

 

İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, bu yıl hacca Çerkezköy’den toplam 61 kişinin gideceğini kaydetti. Tuna, 26 kişiden oluşan ilk hacı adayı kafilesinin önceki gün merkez Osmanlı Camii önünden kutsal topraklara dualarla uğurlandığını söyledi. Müftü Yusuf Tuna , “Bu yıl ilçemizden hacca toplam 61 kişi gidecek. İlk hac kafilemizi önceki gün 19.30’da Osmanlı Camii önünden hacı adaylarının yakınlarıyla birlikte dualarla kutsal topraklara uğurladık. İlk giden kafilede 11 erkek ve 15 bayan olmak üzere 26 hacı adayımız bulunuyor.” bilgisini verdi.

 

SON KAFİLE 28 EYLÜL’DE YOLA ÇIKACAK

Çerkezköy’den hac farizasını yerine getirecek olanların peyderpey kafileler halinde yola çıkacağına işaret eden Müftü Yusuf Tuna, “İlçemizden hacca gidecek olan hacı adaylarımızın son kafilesi ise 28 Eylül’de yola çıkacak. Hacı adaylarımız kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı ve çeşitli şirketlerle gitmektedirler. Hacca giden tüm hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar ve hayırlı hac vazifesi temenni ediyoruz. Sağlıklı gidip gelmeleri içinde Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Bu arada Kapaklı Müftülüğü’nden alınan bilgiye göre, sistemin henüz kurulmaması nedeniyle bu yıl hac başvuruları alınmadığı için Kapaklı hacılarının da Çerkezköy’den müracaat ettiği öğrenildi. Bu nedenle, Çerkezköy’den bu yıl hacca gidecek olan 61 hacı adayı arasında Kapaklılı hacı adayları da bulunuyor.

 

Haber / Seyit SÜREN