Balık çok fiyatlar düşecek

Çerkezköy Palık Pazarı esnafı 1 Eylül'de başlayan sezondan ümitli. Balıkçılar, bu sezon balığı vatandaşların geçen yıla göre daha ucuz yiyeceğini söylüyor. Balıkçılar, â??

GÜNDEM 5.09.2014 15:19:00 0
Balık çok fiyatlar düşecek

Balık sezonu açıldı. Çerkezköylü balıkçılar bu sezon balığın bol olduğunu ve önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini savundu. Balıkçılar, “Önümüzdeki günlerde balık fiyatları şu anki fiyatın çok daha altına düşecek. Çünkü bu sezon tahminimizin üzerinde bir balık bolluğu var bu nedenle herkes bol balık yiyecek.”diye konuştu.

 

BU SEZON HERKES BOL BOL BALIK YİYECEK

Çerkezköy Balık Pazarında yıllardan beri balıkçılık yapan Yaşar Balıkçılık’ın çalışanlarından Emin Ayaş ve Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Volkan Biber, bu sezon balığın bol olduğunu ve herkesin hem ucuz hem de bol bol balık yiyeceğini söylediler. Biber ve Ayaş, “Bu sezon geçen sezona göre tüm balık çeşitleri bol. Sezon yeni açıldığı için kısa bir süre biraz fiyatlar halkımıza yüksek gelebilir ancak şu an satılan balık çeşitleri geçen sezonun fiyatlarıyla tezgahlarda satışı yapılıyor. Önümüzdeki günlerde balık çok daha bollaşacak ve fiyatlar şu anki fiyattan daha da aşağıya inecek. Bu sezon halkımız hem daha ucuza hem de bol balık yiyecek.”dedi.

 

GEÇEN SEZONUN FİYATLARIYLA SATILIYOR

Çerkezköy Balıkçılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren 10 civarı balıkçının her gün Çerkezköy halkına günlük taze balık satışı yaptığını belirten Volkan Biber ve Emin Ayaş, yeni sezon olmasına rağmen balık fiyatlarında bir artış olmadığını ve geçen sezonun fiyatlarıyla satışa sunulduğunu belirtti. Biber ve Ayaş, “Geçen sezon Hamsi ve İstavrit kilogram. 5-7 TL. arasında satılıyordu bu sezon başında da aynı fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Ayni şekilde geçen sezon Levrek’in tanesi 7 TL. idi. Cupra’nın da tanesi 7-10 TL’ idi. Bu sezon başında da aynı fiyatlarla satışı yapılıyor. Ancak özel yetiştirilen somon gibi balıkların fiyatlarında bir değişiklik yok. Özellikle şunu belirtiyoruz. Önümüzdeki günlerde balık fiyatları şu anki fiyatın çok daha altına düşecek. Çünkü bu sezon tahminimizin üzerinde bir balık bolluğu var bu nedenle herkes bol balık yiyecek. Yeni balık sezonunun halkımıza hayırlı olsun diyoruz” açıklamalarında bulundular.

 

Haber / Seyit SÜREN