Yüksek Okul için yeniden protokol imzalanacak

Çerkezköy Belediye Meclisi, daha önce Namık Kemal Üniversitesi ile Veliköy Belediyesi arasında imzalanan Veliköy'de yapılan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu hizmet binasının bulunduğu arsa ve diğer ta?

GÜNDEM 4.09.2014 18:49:00 0
Yüksek Okul için yeniden protokol imzalanacak

Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıya meclis üyelerinden Nurettin Yekeler, Turgut İleri, Ayhan Çitil, Melek Şen, Remzi Garip, Ali Dede ve Seyithan Caferoğlu katılmadı.

 

MECLİS AKAY’A  KREDİ ALMA YETKİSİ VERDİ

Açılış ve yoklamanın ardından toplantısını ikinci gündem maddesinde, bir önceki toplantıda komisyona havale edilen belediye başkanına kredi çekme yetkisi verilmesi konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak olan 1 kepçe, 2 damperli kamyon, 1 minibüs ve 1 silindirin Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilmesi için belediye başkanı Vahap Akay’a bankalardan 1 milyon TL kredi çekme yetkisi verilmesi komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilirken, komisyonun kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYENİN HİSSE SATIŞLARI ONAYLANDI

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise belediye hisselerinin satışı ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 383 ada 5 nolu parsel 22 metrekarelik, 1310 ada 4 nolu parselde 177 metrekarelik, 371 ada 3 nolu parselde 49 metrekarelik, 1310 ada 3 nolu parselde 177 metrekarelik, İstasyon Mahallesi 1658 ada 1 nolu parselde 726.64 metrekarelik, Veliköy Mahallesi 168 ada 17 nolu parselde 870.13 metrekarelik ve Kızılpınar Mahallesi 877 ada 3 nolu parselde 313.24 metrekarelik belediye hissesinin satışına uygun raporu veren  komisyonun kararı meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KGYS-TEDES GELİR ORTAKLIĞI ŞEKLİNDE YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı’nda hisse satışlarının karara bağlanmasının ardından KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi)-TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) işletme süresi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon, Belediye bütçesi göz önünde bulundurularak KGYS-TEDES ihalesinin gelir ortaklığı şeklinde düzenlenmesi ve süresinin 5 yıl olmasına karar verirken, meclis de komisyon kararını oybirliği ile kabul etti.

 

ÜNİVERSİTE İLE YENİDEN PROTOKOL YAPILACAK

Toplantının son gündem maddesi ise Namık Kemal Üniversitesi ile Çerkezköy Meslek Yüksekokulu için yeniden protokol imzalanmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu raporları görüşüldü. Komisyonun aldığı kararları 5 madde şeklinde meclisin onayına sundu. Komisyonun kararı doğrultusunda konu hakkında Çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü’ne bahsi geçen parseller hakkında gerekli tescillerin yapılıp yapılmadığını belirlenmesi için gerekli yazıların yazılması, Namık Kemal Üniversitesi ve Veliköy Belediyesi tarafından düzenlenen protokolün meclis kararlarında bahsi geçmediğinden ve protokolün süresinin dolduğundan dolayı iptal edilmesi, Namık Kemal Üniversitesi ile söz konusu taşınmazların tescil işlemlerinin yapılmasının ardından yeni bir tahsis protokolü hazırlanarak Çerkezköy Belediye Meclisi’nin onayına sunulması, yapılacak tahsisin bedelli mi bedelsiz mi olacağı ve tahsis süresinin düzenlenecek protokolde açıkça belirlenmesi, 2014-2015 öğretim döneminin başlayacak olması dolayısıyla eğitim ve öğretimin aksamaması için 211 adada yapımı tamamlanan binanın müştemilatlarıyla beraber geçici olarak Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsisinin yapılması, aynı adada bulunan 3 katlı binanın durumu hakkında Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşülerek durumu hakkında gerekli kararın verilmesi meclis tarafından da kabul edildi.

Çerkezköy Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının 1 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’da yapılmasına karar verilirken, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber /Ahmet Kılavuz