Büyükşehir altyapı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi AYKOME Üst Kurul Toplantısı Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıda AYKOME'nin çalışma yönetmeliği oluşturularak, karara baÄ

GÜNDEM 4.09.2014 14:49:00 0
Büyükşehir altyapı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurul Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

YÖNETMELİK OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi ilgili daire başkanlıklarının temsilcilerinin yanı sıra İlçe belediyelerinin yetkilileri ile özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı Altyapı Koordinasyon Merkezi üst kurul toplantısında AYKOME uygulama yönetmeliği görüşülerek kabul edildi.

Zemin tahrip bedelleri ve müeyyide bedelleri de bu toplantıda görüşüldü. Toplantıda ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AYKOME  Şube Müdürü Volkan Torpil tarafından, AYKOME’nin yetkileri, işleyişi ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgi aktarımında bulunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AYKOME Üst Kurul toplantısının yaşanan altyapı sıkıntılarına çözüm için yapıldığına dikkat çekerek,  “AYKOME’nin ilk toplatışını gerçekleştiriyoruz. Altyapı Koordinasyon Merkezi ile birlikte artık Tekirdağ’a yıllardan beri yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak, özel ve kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlanarak altyapı ve üstyapı çalışmalarında sorun yaşanmayacak.”dedi

AYKOME her yolda kazı izni verme yetkisine sahip olacak. AYKOME denetim ekipleri yapılan kazıları her gün kontrol ederek izinsiz ve ruhsatsız yapılacak olan kazılara cezai yaptırım uygulanabilecek.

 

Haber Merkezi