Belediye serası fabrika gibi üretim yapıyor

Kırklareli Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında her yıl 150 bine yakın çiçek üretimi yapıldığı bildirildi.

GÜNDEM 4.09.2014 14:44:00 0
Belediye serası fabrika gibi üretim yapıyor

Kırklareli Belediyesi, dışarıdan temin yolunu seçmeyerek, kent genelinde yeşillendirme çalışmalarında kullanılan çiçek ve bitkileri kendi serasında üretiyor.

Geçen yıllara göre çiçek yetiştirme kapasitelerinin her geçen yıl arttırıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Belediye Seramızda kendi çiçeğimizi kendi personelimiz ile üretiyor ve belediyemizin bütçesine katkı sağlıyoruz. Geçen yıllara göre çiçek yetiştirme kapasitemizi her geçen yıl arttırıyoruz. Kullanım alanı olarak tüm Kırklareli’ni bir park veya peyzaj alanı olarak görüyoruz. Çiçeğin yakıştığı her alanda çalışmalarımız devam edecek. Orta refüjler, şehir giriş çıkışları, yeni oluşturulacak çiçek alanları ve parklar rengarenk çiçekler ile donatılacak” diye konuştu.

 

ÇİÇEĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Kış aylarında ekilecek olan çiçek ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlıkların tamamlandığını da aktaran Başkan Kesimoğlu, “Kırklareli’de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yaz mevsimi boyunca 72 bin adet çiçek ekimi yapıldı. Yıl sonuna kadar 80 bin adet çiçek ekimi daha yapılacak olup, Kırklareli’ni bir çiçek bahçesine dönüştüreceğiz. Şuanda hercai ve menekşelerimizin bakımları devam ediyor. Kendi imkanlarımız ile yetiştirdiğimiz bu çiçeklerimizi Kırklareli’nin yeşil alanlarına ekeceğiz. Belediye ekipleri sadece şehri çiçeklendirmiyor. Kamu kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda bahçelerine gerekli çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

YILDA 150 BİN BİTKİ VE ÇİÇEK ÜRETİLİYOR

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Serası’nda yıllık 150 binin üzerinde bitki ve çiçek üretildiğini belirterek, bu sayede belediye olarak bitki ve çiçeğe para harcamadıklarını, tasarruf ederek Kırklareli’ne hizmet edildiğini vurguladı.