Trofo'ya yıldırım düştü, üç mahallede elektrik kesildi

Önceki gün bir taraftan su diğer taraftan elektrik Çerkezköylüleri çileden çıkardı! Suların kesilmesi planlı olmasına rağmen, üstüne bir de elektrik gidince vatandaşlar, 'Nerede yaşıyoruzâ?

GÜNDEM 4.09.2014 14:35:00 0
Trofo

Çerkezköy önceki gün hem su hem de elektrik kesintisini bir arada yaşadı. Gece boyunca, susuz ve elektriksiz kalan vatandaşlar, ‘Mağarada mı yaşıyoruz’ diye söylenirken, yetkililer elektrik kesintisinin ‘Yıldırım düşmesi’ nedeniyle olduğunu açıkladı.

 

SULAR PLANLI KESİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (TESKİ) tarafından daha önce planlanarak, Pınarça Deresi’nden geçen şebeke suyu isale hattındaki boruların değişimi için, gün boyu Çerkezköy’e su verilemedi. Kent merkezinde bir gün süren kesinti sabah saatlerine kadar sürdü.

 

ELEKTRİKLER KESİLİNCE TEPKİ GÖRDÜ

Gün boyu suların akmadığı Çerkezköy’de akşam 20.00 sularında elektriklerde kesildi. Bazı mahallelerde kısa süren kesinti, özellikle Gaziosmanpaşa, Fevzi Paşa ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde etkili oldu. Neredeyse gece boyunca devam eden elektrik kesintisine Çerkezköylüler tepki gösterdi. Özellikle TREDAŞ’ın ihbar hattından vatandaşlara tatmin edici cevap verilmemesi, tepki çekti. ALO 186 hattını arayan vatandaşlar, “Onlarca elektrik kesintisi ihbarı alındığı, ekiplerin yönlenildiği” belirtilirken arızanın nereden kaynaklandığının tam olarak açıklanmaması vatandaşları endişeye sevk etti. Gece boyunca sık sık elektrik kesintisi yaşanan üç mahallede sabah saatlerinde de elektrik yoktu.

 

TRAFO’YA YILDIRIM DÜŞTÜ

Saat 9.30’dan sonra elektriklerin geldiği mahallelerdeki kesinti ile ilgili olarak TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer ile görüştük. Karaer, özellikle gece verilemeyen elektrik kesintisinin trafolara düşen yıldırımdan kaynaklandığını söyledi. Karaer, “Yıldırım düşmesi nedeniyle trafo değiştirdik. Yıldırım düşmese elektrik kesintisi yaşamayız. Sabah saatlerinde  de yine bu yıldırım düşmesi nedeniyle sorun yaşadık. Biliyorsunuz yağmur ve şimşek çakması gece bouyunca sürdü. Akım trafosunu değiştik ve elektrik verdik. Gece boyunca yaşanan küçük arızalar ise abone bazlı gerçekleşti. Şu an için sorun yok. Yıldırım düşmesi yaşamadığımız sürece elektrik kesintisi yaşamayız. Bu tür sorunları Çerkezköy olarak bir-birbuçuk yıl sonra yüzde 95 azalmış olacağız. Şu anda elektrik hatlarıyla ilgili olarak yatırımlarımız sürüyor. Şu an Çerkezköy 3-5 yıl öncesine oranla çok daha iyi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Haber Merkezi