Kapaklı Belediyesi'nde taşeron direnişi

Dün sabah saatlerinde Kapaklı Belediyesi'nde çalışan 50 kadar taşeron işçisi 2 aydan buyana maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile işbaşı yapmayarak direniş başlattı. İşçiler diren

GÜNDEM 4.09.2014 10:58:00 0
Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan yaklaşık 50 işçi dün sabah işbaşı yapmadı. İşçiler iki aydan beri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle direnişe geçerken, ne Belediye’den ne de taşeron firma Beyaz Doğuş’tan henüz bir ses çıkmadı. Dün gün boyu çalışmayan işçiler, işbaşı yapmayarak “Maaşlarını alıncaya kadar direniş başlattıklarını” ifade ettiler.

 

İŞÇİLERDEN SESSİZ DİRENİŞ

Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan işçiler işbaşı yapmayarak başlattıkları ‘sessiz direnişi’ Belediye’nin İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde devam ediyor. İşçiler, itfaiye binasının bahçesinde hiçbir iş yapmadan öylesine bekliyor. Moralleri bozuk olan işçiler dün gün boyu herhangi bir muhatapta bulamadı. Ne taşeron firmadan ne de Belediye’den bir ses çıkmadı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yıllık izne ayrılırken işçilerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan’ın ise Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan bir toplantıya katıldığı öğrenildi.

 

TAŞERONDAN HESAP SORULSUN

İki aydan beri maaşlarını alamadıkları için işbaşı yapmayan Kapaklı Belediyesi işçileri, haklarını alıp seslerini duyuruncaya kadar direnişe devam edeceklerini vurgulayarak, “Biz isterdik belediye başkanı buraya gelsin. Muhatabı taşeronu buraya çağırsın. Madem Belediye, hak edişini veriyor. Taşeron neden bizim hakkımızı vermiyor. Bunun hesabını Belediye Başkanı’ndan sormasını beklerdik.”diye konuştular.

 

Haber / Şaban KARDEŞ