''Erem İlçemizin en başarılı müdürlerini görevden aldılar''

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem İlçe Teşkilatında partililer ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında son günlerde medyada yer alan puanlama sistemi ile görevlerine son

SİYASET 3.09.2014 17:25:00 0

“40 PUAN VELİLERDEN GELMİŞTİR”

Erem”  2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala Türkiye genelinde 7 bine yakın okul müdürünün başarısız oldukları gerekçesi ile görevlerinden alınarak öğretmen yapılmıştır.

Çerkezköy’de de 7 okul müdürümüz görevlerinden alınmışlardır. Tüm kamuoyunun da bildiği gibi bu müdürler ilçemizin en başarılı okullarının müdürleriydi. AKP iktidarının hazırlayıp yürürlüğe koyduğu yönetmelik tamamen iktidara yakın, herkesçe bilinen bir sendikanın üyelerini yönetici yapmak için hazırlanmıştır. Bunun en net örneği de puanlama sisteminde ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin verdiği toplam puan 60’tır. Diğer 40 puan da öğretmen, veli ve öğrencilerden gelen puandır. Yani belirleyici olan genellikle malum sendikanın atadığı ilçe milli eğitim müdürüdür” açıklamasında bulundu.

 

“FİZİKİ DONANIMLAR PERİŞAN HALDEDİR”

Çerkezköy’de yapılan bu değerlendirmenin yanlı olduğuna dikkat çeken Erem “ Çerkezköy’de 15 yıldır görev yapan Şube Müdürü Hüseyin Yaşar’ın bile yeri değiştirilmiştir. İlçeye yeni gelen iki aylık şube müdürleri ise hiç tanımadığı okul müdürleri hakkında da puanlama yapmışlardır. Okulların başlamasına bir hafta kala bu durumu içler acısı olarak nitelendirmek istiyorum. Çünkü öğretmen açıkları giderilmemiştir. Okullarımızın fiziki donanımları ise perişan vaziyettedir.  TEOG rezaleti velileri yıldırmış ve okullara kayıtlar ise kargaşa içindedir. Bütün bunlara çözüm getirmesi beklenen ilçe milli eğitim müdürü hangi yandaşı hangi okula müdür yaparım arayışı içinde” dedi.

 

“ŞUAN ATATÜRK İLKOKULU’NUN MÜDÜRÜ KİM”

Çerkezköy şehir merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’na uzun yıllardır müdür atanamadığını kaydeden Erem “ Üç yıl o okul müdürsüz bir şekilde eğitime devam ediyor. Bu gerçekten kimsenin umurunda bile değildir.  Şuan Atatürk İlkokulu’nun müdürü kim? Bu müdüre ilçe en yüksek puanı kim ya da kimler verdi? Görevden alınan müdürler hakkında bugüne kadar açılmış bir soruşturma, verilmiş bir ceza var mı? Geçmişte Tepe Okuluna atanan müdürü neden göreve başlatmadınız? Yandaş sendika, kendi üyesi olan bir okul müdürüne karşı yapıldığı iddia edilen taciz skandalı konusunda hangi mücadeleyi yaptı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“TEK SORUMLU AK PARTİDİR”

Erem “ Okul öncesi eğitimin eksikliği herkes tarafından bilinirken, Tepe’de anaokulu olarak yapılan okulu İmam Hatip’e çevirme hangi mantığın ürünüdür? Biz İmam Hatip’e karşı değiliz. Ama okul öncesi eğitimin eksikliğini de kimse yok sayamaz” diye konuştu. Çerkezköy’de eğitimin bu işler acısı durumunun tek sorumlusunun AK Parti olduğunu kaydeden Erem “ Biz CHP ilçe örgütü olarak ülkemizin ve dolayısıyla ilçemizin en önemli sorunu olarak gördüğümüz eğitim öğretim konusunda duyarlılığımızı kamuoyu ile paylaşmaya, haksızlığa uğrayan eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bireysel olarak kimse ile sorunlarımız yoktur. Biz CHP olarak eğitim sorununuz dert edindik. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Haber / Seyit Süren