SULAR KESİLDİ OPERASYON BAŞLADI

TESKİ ekipleri, iki kez Çerkezköy'ü susuz bırakan isale hattındaki eski boruların değişimine sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Saat 6.00'da start verilen tadilat çalışmalarında TESK

GÜNDEM 3.09.2014 14:52:00 0
SULAR KESİLDİ OPERASYON BAŞLADI

Çerkezköy'de 30 saat su kesintisine neden olan ishale hattı tadilat operasyonu sabah saat 6.00’da, günün ilk ışığı ile start aldı.Sabah 6:00'da Çerkezköy genelinde suları kesen yetkililer Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan köprü altındaki eski boruyu kepçe ile patlattı. Şehir şebekesinde bulunan 3.500 metreküp suyu Pınarça deresine tahliye eden ekipler maksimum 30 saat sürmesi planlanan tadilata başladı.

 

İSTANBUL’DAN ÖZEL EKİP’DE DESTEK VERİYOR

Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen isale hattı yenileme çalışmalarında Çerkezköy Belediyesi Su İşleri Müdürü Faruk Şen koordinesinde 20 belediye personeli ile 4 kepçe,  2 kamyon,  2 traktör ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin ( İSKİ)  benzer operasyonlarında çalışan 4 kişilik özel kaynak ekibi İstanbul'dan gelerek hat değişiminde TSKİ ekiplerine eşlik ediyor.

 

DAHA ÖNCE İKİ KEZ PATLAMIŞTI

Çerkezköy dere ıslah çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprü 17 metreye çıkartılarak genişletilecek. İşte bu köprünün altında askıda bulunan Çerkezköy'ün ‘can damarı’ olarak nitelendirilen isale hattı geçtiğimiz yıllarda önce sel baskınında ardından da tadilat esnasında iki kez patlayarak Çerkezköy'de büyük sıkıntıya yol açmıştı. Çerkezköy halkının susuz bayram geçirmelerine neden olan şebeke boruları bu operasyonla değiştirilmiş olacak.

 

SUYUN TAHLİYESİ BİR SAAT SÜRDÜ

Cadde üzerinde başlayan çalışmalar esnasında yol trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 1 saat süren su tahliyesi esnasında 5 metreye kadar yükselen tazyikli su araç sürücülerinin şaşkın bakışlarına ve tadilat alanında yavaşlayarak daralan yolda trafiğin aksamasına neden oldu.

 

Haber - Foto / Şaban KARDEŞ