Dersane okul oldu

Türkiye'nin ilk dönüşüm okullarından olan Aden Anadolu Lisesi ve Ortaokulu düzenlenen bir törenle Tekirdağ'da açıldı

EĞİTİM 3.09.2014 14:36:00 0
Dersane okul oldu

Dershaneden okula dönüşüm süreci kapsamında Tekirdağ’ın ilk dönüşüm okulu olan Aden Anadolu lisesi ve Aden Ortaokulu törenle açıldı.

 

DERSANEDEN OKULA DÖNÜŞTÜRÜLEN İLK OKUL

Türkiye genelinde 11 dönüşüm okulları arasına giren ve Tekirdağ'da bir ilki gerçekleştiren Aden Anadolu lisesi ve Ortaokulu açılışı, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye’de dönüşüm dershaneleri arasında bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Aden Okulları yetkilisi Sadık Baş, dönüşüm sürecini başarıyla tamamlayarak eğitim, öğretime hazır olduklarını ifade etti.

 

ÖZEL OKULLAR LÜKS OLMAKTAN ÇIKACAK

Dönüşüm sürecinden geçtiklerini ve uyum derslerine başladıklarını belirten Baş, "Dershane dönüşüm sürecini başından beri destekliyorduk. Dönüşüm süreci son 30 yılda eğitimde yapılan en önemli hamlelerdendir. Türkiye’de bulunan 4 bin 300 dershanenin tamamen dönüşmesi durumunda ortalama 60 bin derslik eğitime kazandırılacaktır. Dönüşüm kapsamında tüm işlemlerimizi tamamlayarak 417 kontenjanımızla devletin yükünü ortadan kaldıracağız. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin de özel okula gitmesini sağlayarak özel okulları lüks olmaktan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

 

REKABET KALİTEDE OLACAK

Eğitimde rekabetin sadece kalitede olacağının vurgusunu yapan Baş, "Şu anda faaliyet gösteren devlet okulu, özel okul veya dershanelerle rakip değiliz. Bu yolda hepimizi iyi olmak zorundayız, Bizler nesil yetiştirmeye çalışırken kimsenin yaptığı eğitim öğretim işini kendi menfaatlerimiz veya hesaplarımız için küçümseyemeyiz. Hiç kimse de böyle görmemeli. Ailelerin ve öğrencilerin en iyi hizmeti almaları için çalışmaktayız" diye konuştu.

 

Haber Merkezi