Çorlu Belediyesi stratejik plan hazırladı

Gelecek 5 yılı kapsayan, 2015-2019 yılları dönemi Çorlu Belediyesi Stratejik Plan çalışmaları tamamlandı.

GÜNDEM 2.09.2014 13:24:00 0
Çorlu Belediyesi stratejik plan hazırladı

Çorlu Belediyesi 2015-2019 yılları arasını kapsayan 5 yıllık stratejik plan hazırladı. Belediye’den yapılan açıklamada, stratejik plan faaliyetleri kapsamında belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personellerinden oluşan stratejik plan proje ekibi tarafından geçtiğimiz mayıs ayından bugüne kadar 22 toplantı yapıldığı bildirildi. 

 

2015-2019 STRATEJİK PLANI HAZIRLANDI

İlk etapta mevcut durum analizi çalışmaları kapsamında personel anketi ve dış paydaş anketi ile Çorlu halkının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, oda temsilcilerinin görüşleri alındığı bildirilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Planın yapımında vatandaşlarımızdan, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen dilekçelerin yanı sıra, meclis üyelerimizden gelen öneriler, paydaş toplantılarında görüşülen konular, birebir görüşmeler belirleyici oldu. SWOT/GZFT analizi ile kurum içi güçlü yönler ve zayıf yönler ile kurumun kontrolü dışında olan fırsat ve tehditleri belirlenirken; tüm bu çalışmaların ışığında Çorlu Belediyesi’nin vizyon ve misyonu ile amaç ve hedefleri hazırlandı. Her bir amaç ve hedeflerin altına performans göstergeleri, faaliyetler ve projeler tanımlandı. Projelerin tespit edilmesinde kaynaklarımız ile birlikte halkımıza gerçekleştirmeyi taahhüt edilen projeler belirleyici oldu.”

 

MECLİS ONAYINA SUNULACAK

Yapılan toplantıların ardından, iç ve dış çevre analizi ile şekillendiği belirtilen Çorlu Belediyesi 2015-2019 dönemi Stratejik Planı’nın Çorlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında meclis üyelerinin onayına sunulacağı bildirildi. 

 

Haber Merkezi