Balıkçılar umduğunu bulamadı

Balık sezonu açıldı açılmasına ama büyük bir umutla denize açılan balıkçıların tezgahları boş kaldı. Denizden az çıkan balık yüzünden fiyatlarda yüksek olunca, vatandaş sezonun ilk

GÜNDEM 2.09.2014 13:21:00 0
Balıkçılar umduğunu bulamadı

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılan balıkçılar umduğunu bulamadı. Denizden az çıkan balık nedeniyle Tekirdağlı balıkçıların tezgahları boş kaldı. Denizden az çıkan balıkların fiyatları da el yakıyor.

 

1 EYLÜL’DE BALIK SEZONU BAŞLADI

1 Eylül'de av yasağının bitmesinin ardından denize açılan balıkçılar beklediği verimi alamadı. Denizden istedikleri kadar balık yakalayamayan balıkçıların tezgahları boş kaldı. Balığın fiyatı, az olmasından dolayı düşmeyince taze balığa hasret kalan vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. 

Öte yandan, Tekirdağlı balıkçılar, denizden fazla balık çıktığı takdirde fiyatların düşeceğini belirtti.

 

BALIK FİYATLARI EL YAKIYOR

Tekirdağ’da 35 yıldır balık satan Osman Keçici, balık sezonunun açılmasıyla tezgahlarında hareketlenme olduğunu ancak yeni sezonda balıkçılardan gelen çok fazla balık olmadığı için fiyatların halen yüksek olduğunu belirtti. Keçiçi sezonun yeni başladığını belirterek, "Fiyatlar yeni sezon başladığı için halen yüksek. Fiyatlar tezgahlarımıza daha çok balık gelirse düşecektir. Geçen yıl fiyatı 5 TL’ye kadar düşen palamutun fiyatı hala av yasağının olduğu günlerdeki gibi 20 TL. Geçen yıl bu dönemlerde 5 liraya kadar düşen hamsi şimdi 15 TL’ye satılıyor. Lüfer 40 TL, istavrit 15 TL, palamut 20 TL, sardalya 15 TL’den satılıyor. Balıkların bollaşması ile fiyatlar düşecektir. 15 gün sonra tezgahların dolmasıyla fiyatlar sabitlenecektir. Balıklar daha fazla gelirse 3 liraya kadar bazı balıklar inebiliyor. Şu anda palamut, lüfer az geliyor. En fazla hamsi geliyor ancak fiyatlar da halen av yasağında olduğu gibi yüksekliğini koruyor" ifadelerini kullandı.

Balık almak için tezgahın başına gelen Oğuz Sezen, fiyatların biraz yüksek olduğunu, fiyatların balığın bollaşmasıyla düşmesini beklediklerini belirtti.

 

Haber / İHA