4 bin tonun üzerinde ayçiçeği alındı

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Unal, 15 Ağustos tarihinde başlayan ayçiçeği alımlarının devam ettiğini belirterek, bugüne kadar alınan ayçiçeğinin 4 bin

GÜNDEM 2.09.2014 13:14:00 0
4 bin tonun üzerinde ayçiçeği alındı

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ayçiçek alımlarını Yanıkağıl alım merkezinde hızla sürdürüyor. Kooperatif Başkanı Nafis Ünal 15 Ağustos tarihinde başlayan alım kampanyasında bu güne kadar alımların dört bin tona ulaştığını ve tüm ürünler alınana kadar alımların devam edeceğini söyledi.

 

AYÇİÇEK ALIMLARI 4 BİN TON’U GEÇTİ

Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal 15 Ağustos tarihinde başlayan ayçiçeği alım kampanyasının hızla devam ettiğini belirterek, “15 Ağustos tarihinde Yanıkağıl alım merkezinde başlayan ayçiçeği alımlarımız dört bin tonu geçti. Kooperatifimiz ortaklarının tüm ürünlerini alıncaya kadar alımlar devam edecek. Geçen yılın rekoltesini yakalamak istiyoruz. Yakalayamasakta geçen yılın rekoltesine çok yakın bir alım gerçekleştirmiş olacağız.”diye konuştu.

 

BU YIL YAĞ ORANI BİRAZ DAHA YÜKSEK

Başkan Nafis Ünal bu yıl ayçiçeğinde yağ oranının biraz daha yüksek olduğuna da dikkat çekerek, “Alımlarda özellikle yağ oranı yüksek oluşuna dikkat ediyoruz. Ancak bu yıl geçen yıllara göre ürünlerimizde yağ oranı biraz daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bizim için önemli olan ayçiçeğinde kalitenin yanı sıra yağ oranının da yüksek oluşu makbuldür. Alımlar sırasında kuyruk bekleme yok yığılma yok. Alımlar anında alınıyor. Bu nedenle de ortaklarımız memnuniyetini ifade ediyor. “diye sözlerini tamamladı.

 

Haber/Seyit SÜREN