Başkan Akay'a 1 milyon TL'lik yetki

Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısını dün saat 15.00'de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 1.09.2014 17:40:00 0
Başkan Akay

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, kapanan Veliköy Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında tahsislerin yeniden yapılmasına ilişkin gündem maddesi oy birliği ile gündeme eklendi. Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ikinci gündemini teşkil eden Çerkezköy Belediyesi Memurları Disiplin Amirleri Yönetmeliği’nin yeniden düzenlenmesi konusu karara bağlandı. Okunan yönetmelik meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, yeniden düzenlenen Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

1 MİLYON TL YETKİ

Gündemin beşinci maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün 22.08.2014 gün ve 1840 sayılı müzekkeresinde özellikleri belirtilmiş iş makineleri ve araçların Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilmesi, gerekli maliyetlerin karşılanması hususunda 1 milyon TL tutarında bankalardan kredi temin edilmesi hususunda belediye başkanının yetkilendirilmesi konusu görüşülürken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

“KEPÇE KİRALAMAYA GEREK KALMAYACAKTIR”

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddesi ile ilgili görüşlerini bildiren AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip” Buna Veliköy ve Kızılpınar’ın da dahil edilmesi ile birlikte Çerkezköy’ün alanı büyüyecek ve araç gerek ihtiyacı da doğacaktır. Kepçe bir tane değil de daha fazla alındığı takdirdi önceki yıllarda sık sık uygulanmaya çalışılan kepçe kiralamaya da gerek kalmaz” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da komisyonun değerlendirmesinin ardından konunun yeniden mecliste değerlendirileceğini kaydetti.

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün belediye hisselerinin talep sahiplerine satışına ilişkin yazısı da görüşülüp karara bağlandı. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Kızılpınar Mahallesi ve Veliköy Mahallesi’nde bazı belediye hisselerinin talep sahiplerine satılması konusu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.08.2014 gün ve 1849 sayılı KGYS-TEDES işletme süresi hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile komisyona havale edildi. Toplantının son gündem maddesini teşkil eden Veliköy Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlanması ile birlikte tahsis konusunun yeniden yapılmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek komisyona gönderildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, meclis üyelerinin kendilerini daha iyi ifade edebilme talebinin olduğunu kaydederek “Gündemin son maddesine dilek ve temenniler bölümü eklenirse söz almak isteyen meclis üyeleri kendilerini ifade etme imkanı bulabilir” diye konuştu. Remzi Garip'in talebine olumlu cevap veren Başkan Vahap Akay da önümüzdeki toplantıdan itibaren bu konuyu değerlendirecekleri ifade etti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 4 Eylül Perşembe saat 15.00’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Seyit SÜREN