Sekiz yıldır ekmeği 50 kuruşa satıyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde örnek davranış sergileyen fırıncı, dar gelirli aileler için ekmeği 8 yıldır 50 kuruşa satıyor.

GÜNDEM 30.08.2014 16:02:00 0
Sekiz yıldır ekmeği 50 kuruşa satıyor

DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYOR

Lüleburgaz'da çoğunlukla dar gelirli ailelerin yaşadığı Özerler Mahallesinde bir fırıncı, ailelerin durumundan etkilenerek ekmeğin fiyatını 8 yıldır 50 kuruştan satıyor. Fırını açarken ekmeğe zam yapmama konusunda söz veren Dinçer Fırın’ın işletmeciliğini yapan Birsen Dinçer, sözünü tutarak 8 yıldan bu yana ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya çalışıyor.

 

50 KURUŞTAN SATIYOR

Dükkanın önünde uzun kuyruklar oluşan Dinçer, "Lüleburgaz Özerler Mahallesi, roman vatandaşların yaşadığı dar gelirli ailelerden oluşan bir mahalle. Ben de yıllardır bu mahallenin bir parçası olarak vatandaşların durumlarını çok iyi görüyor ve anlıyorum. Aile fırınımız olan Dinçer Fırını ilk açarken ekmeğe asla zam yapmayacağımı ve hep 50 kuruştan satışa sunacağıma söz verdim. O günden bugüne de fırınımızda ekmek 50 kuruştan satılıyor" dedi. 

 

"KÖYLERDEN VE FARKLI MAHALLELERDEN MÜŞTERİ GELİYOR" 

Fırına ilginin büyük olduğunu sözlerine ekleyen Dinçer, "Fırınımıza ilgi büyük. Sadece bu mahalleden değil, Lüleburgaz’ın çeşitli mahalleleri ve köylerden de hususi ekmek almak için vatandaşlar geliyor. Bizde kimseye ayrım yapmadan ekmeğimizi satıyoruz. Müşterilerimizle artık bir aile gibi olduk. Çünkü müşterilerimizle ticaret ilişkisinden çok insanlık, komşuluk ilişkilerine önem veriyorum. Onlar da bu durumdan memnun oldukları için kapıda ekmek kuyruğu oluşturuyorlar" ifadelerini kaydetti.  Özerler Mahallesi sakinleri de ekmek fiyatından memnun olduklarını söyledi. Yıllardır ekmek alışverişlerini fırından yaptıklarını ifade eden mahalle sakinleri, Birsen Dinçer’in anlamlı davranışının diğer işverenlere de örnek olması gerektiğini ifade etti.

 

Haber Merkezi