Canlar'dan Hacı Bektaş gezisi

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği'nin ardından Cem Vakfı Erenler Cem evi Kapaklı Şubesi de Kapaklı Belediyesi'nin sponsorluğunda önceki gün Nevşehir Hacı Bektaş ilçesine giderek Hacı Be

KÜLTÜR SANAT 30.08.2014 15:59:00 0
Canlar

“BİZLERE BU İMKANI SAĞLAYAN BAŞKAN MANDALI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Erenler Cem evi Başkanı İrfan Duman hareket öncesi yaptığı konuşmada Kapaklı Belediyesinin gezi için iki otobüs tahsis ettiğini belirterek Başkan irfan Mandalı’ya teşekkür etti. Başkan Duman, “Sevgili canlar bu gün ziyaretine gideceğimiz Nevşehir ili hacı Bektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Türbesi, Kırıkkale Hasan dede Türbesi ve Ankara  Hasan Gazi Türbesi ziyareti için derneğimize iki otobüs tahsis eden Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya ekibim ve şahsım adına çok teşekkür ediyoruz. Bu geziye yaklaşık yüz kişi olarak katılıyoruz. Umuyorum Bu bizler için manevi acıdan güzel bir gezi olacaktır. Katılımınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum ve hayırlı yolcular diliyorum” dedi.

 

“HACI BEKTAŞ’A GİTMEK İÇİN GÖNLÜNÜZÜ VERDİNİZ”

Duman “Hacı Bektaş’ı Veli Abdal Musa, Pirsultanlar, Yunus Emreler,Düzgün babalar gibi evliyalar,pirler erenler bizlerin vaz geçilmez unsurlarıdır.Yüz yıllardır yer yüzündeki insanlığa ışık saçmış,yurdumuzun bu günlere gelmesinde faydalı olmuş ve bu güne kadar yaşatılmış ve bundan sonrada sonsuza kadar yaşatılacaktır.Hacı Beştaş Veli’nin üç binden fazla öğrencisi olduğu yirmi dil bilmeyeni dergahtan mezun etmeyen Hacı Bektaş Veli ilk mezun ettiği öğrencisini Balkanlara Bulgaristan’a irşina etmek için yolladığı bilinmektedir.Dervişlerden Can babayı Erzincan’a yollar burada Can baba keşişle beraber bahse girer el ele tutuşup ateşe atlarlar.3 gün 3 gece ateşte kalırlar.3 gün sonra Can baba akinde keşişin eliyle çıkar. Keşişi elini elime verdi eli elimde kaldı, gönlünü verseydi el ele tutuşup çıkacaktık demiştir. Değerli canlar sizler Hacı Bektaş’a gitmek için gönlünüzü verdiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN Foto : Gökhan YILMAZ