"Kapaklı'da ikinci istasyonumuzu hizmete soktuk"

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Tekirdağ'da 16 olan ambulans sayısına 1 yıl içinde 8 tane daha katarak ambulans sayısını 24'e yükselttiklerini söyledi.

YAŞAM SAĞLIK 30.08.2014 14:39:00 0

“24 AMBULANS OLDU”

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Akbulut, son 1 yıl içinde Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ’da da sağlık alanında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın desteği ile epey yok aldıklarını ifade etti. Tekirdağ’da sağlık alanında ilerlemenin pay sahibi olan sağlık çalışanlarının da başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Akbulut, "Son bir yılda Tekirdağ sağlık hizmetlerinde bakanımız ve valimizin desteği ile epey aşama kaydettik. Bunda sağlık çalışanlarımızın emeği de büyük. Bir ekip olarak gayet başarılı bir şekilde çalıştık. 16 olan ambulans istasyonumuz şuanda 24 tane oldu. 112 hizmetleri sadece ambulans demek değil bunun yanında çalışanlarımız da arttı" ifadelerini kaydetti.

 

“KAPAKLI İKİNCİ İSTASYONU DEVREYE SOKTUK”

Kapaklı’da bir tane olan istasyonun ikincisini de hizmete soktuklarını kaydeden Akbulut “Türkiye’de son iki yılda Tekirdağ’ın nüfusu 50 bin civarında arttı. Bu sayının daha da artacağını hesaplarsanız bizim 2018 yılına kadar yetecek istasyonumuz var ama bakanlığımızın planlamasına göre Tekirdağ’da 33 istasyonumuzun olması gerekiyor. Bakanlığımıza hizmetimizi arttırmak için personel ihtiyacımızı dile getirdik. Sanayi kuruluşlarımız çok büyük. Çorlu ve Çerkezköy’de Allah korusun sanayi bölgelerinde bir olay olsa orada eskiden bir tane istasyonumuz vardı şuanda Çerkezköy’de 3 tane var 5’e çıkartmayı planlıyoruz. Kapaklı’da 1 istasyonumuz varken 2’nciyi hizmete soktuk. Saray’da 1 tane var kısa zaman içinde 2’nciyi kuracağız. Ergene’de istasyonumuz 1 tane varken 2’nciyi açacağız" diye konuştu.