"Yüceer gerçekleri saptırmayın"

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ihalesi ile ilgili açıklamalarÄ

SİYASET 29.08.2014 14:35:00 0

YÜCEER’E CEVAP VERDİ

Önceki gün parti binasında açıklamada bulunan Akçay “ CHP’nin yapılacak kongresinde ve akabinde gelecek seçimlerde yerini sağlama alma çabalarını,mücadelesini saygıyla karşılıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin içinde kaynayan kazanda elbette mevcut koltuğu koruyup parti içinde söz sahibi olmak isteyecektir.  Ancak 12 yıldır yaptığı siyasetle hizmetten başka bir amaç düşünmeyen Ak Parti Tekirdağ il başkanlığından başka argümanlar bulsun, yaptığı açıklamalar sadece gündem olmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Partimizin İl Başkanlığının şükürler olsun ki ne geçmişte ne şimdi ne gelecekte verilmeyecek hesabı yoktur” diye konuştu.

 

“RAKAM OLMADAN İHALE EDİLMİŞTİR”

Akçay, söz konusu bina inşaatının yapım işinin 2013 yılında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildiğini kaydederek “ Yapım için ayrılan toplam ihale bedeli farkı Sayın Yüceer in de belirttiği gibi 787 bin 677 TL’dir ve bu fark bina projesinde olmayan ve hemşerilerimizin hizmet alırken daha kaliteli ve rahat bir ortamda hizmet alması için projeye dahil edilmek istenen merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin bedelidir. Ancak bu bedel bakanlıktan çıkmamıştır ve bina ilk projesiyle ihale edimleştir. Görüldüğü gibi Sayın Yüceer’in söylediği ile farklı bir şey söylemiyoruz .Sonuçta işlemin hızlanması ve inşaatın bir an önce başlaması için İl Başkanın Bakanlığa talepte bulunmasından daha doğal ne olabilir ? Bunun arkasında bir şey aramak abesle iştigaldir. Sonuçta bakanlıktan istenilen tutar temin edilememiştir. Bina bu rakam olmadan ihale edilmiştir. Burada gerçekleri saptırmaktan ve gündem oluşturup kendilerini ön plana çıkarmaktan başka bir amaç yoktur” dedi.

 

“ONA SORACAK DEĞİLİZ”

İl Başkanlığından çekilen faksın da daha kaliteli hizmet üretimine destek için yapıldığını belirten Akçay” Bizler dün olduğu gibi bugün de şehrimizin hayrına ve hemşerilerimizin faydasına olduğuna inandığımız her konuda ve işte taraf ve takipçisi oluruz.. CHP'li ve MHP’li içinde bunu yaparız. hemşerilerimizin layık olduğu hizmeti alması için ,fax çekerken ,mail atarken CHP'lilere veya Yüceer'e soracak değiliz, Biz Halkımıza hizmet üretmek için varız ve olmaya da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“İL BAŞKANINDAN RİCA ETSİN”

Akçay “ Yüceer ilk önce Büyükşehir’e baksın, Kumbağ’da sular sarı akmaktadır. Günlerce Tekirdağ il genelinde su kesintileri oluyor, bir yağmur yağıyor felakete dönüşüyor.  Milletvekili Candan Yüceer bunlarla ilgilensin. Büyükşehir daha beklenenin çok gerisinde bunları dert etsin, kendine milletin ve şehrin vekili olarak, böylece hizmet etmek istiyorsa daha somut adımlar atmış olur. İl Başkanından Büyükşehir Belediye başkanına Rica faxı çekmesini isteyebilir ve  bizim için hiçbir sorun yoktur” diye konuştu.

 

Haber Merkezi