Keşan'da olası kazaları önlemek için 4 noktaya dışbükey ayna konuldu

Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede olası kazaları önlemek için kör nokta olarak tabir edilen 4 noktaya dışbükey ayna koydu.

GÜNDEM 28.08.2014 12:49:00 0
Keşan

KÖR NOKTALARA YERLEŞTİRİLDİ

Aynalar sayesinde sürücüler, yoldaki kör noktaları rahat bir şekilde görebilecek ve kaza riski azalacak.

Aynalar, Cumhuriyet Mahallesi’nde 19 Kasım ve Nazmi Başar caddelerinin kesiştiği nokta ile Çanakkale yolunda bulunan 3 alt geçidin çıkışlarında bulunan kör noktalara yerleştirildi.

 

“SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Dışbükey aynaların sağlayacağı faydalar hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş, “Keşan’da gün geçtikçe yoğunlaşan trafik akışı nedeniyle önlem olarak ilçemizin Cumhuriyet Mahallesinde 19 Kasım ve Nazmi Başar caddelerinin kesiştiği nokta ve Çanakkale yolunda bulunan 3 alt geçit çıkışlarında bulunan kör noktalara trafik kazası riskine karşı dışbükey ayna yerleştirildi.  Aynaların konması ile sürücülerimiz bu noktalarda artık daha güvenli bir sürüş yapabilecekler. İlk izlenimlerimize göre sürücüler, aynalar sayesinde yoldaki kör noktaları görebildikleri için memnun. Aynalar virajın dönüş kısmına konulduğu için kör noktalar çok rahat bir şekilde görülebiliyor. Kaza riski azaldığı için sürücüler uygulamayı memnuniyetle karşılıyor. Dışbükey güvenlik aynaları yol köşelerinde görünmeyen kritik noktaları 90 / 360 derecelik açı ile görüş güvenliğini sağlar. Biz de Cumhuriyet Mahallemizin bu noktasına ve alt geçitlerin çıkışlarına dışbükey aynaları koyarak yoğun olarak kullanılan bu yollarda kaza riskini azaltmaya çalıştık. Sürücülerimiz de daha dikkatli ve geçiş üstünlüklerini göz önünde bulundurarak trafikte kural ve saygı çerçevesinde hareket ederse bir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber Merkezi