Tarihi kongrede Ahmet Davutoğlu Genel Başkan seçildi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.

SİYASET 27.08.2014 20:18:00 0
Tarihi kongrede Ahmet Davutoğlu Genel Başkan seçildi

DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

AK Parti 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Arena Stadında yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla yapıldı.  AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin divan başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi. Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştiren AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

 

TEK ADAY GÖSTERİLDİ

Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamaya sunulan ve ilk sırada Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı listede çok sayıda bakan, parti genel başkan yardımcısı ve kongreye katılan bin 245 delegenin imzası yer aldı.  Divan başkan ve üyelerinin birlikte seçildiği liste uyarınca Divan Başkanlığına  AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi. Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletveki ve Grup Başkanvekili Berna Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu. AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

 

“İSİMLERİN ÖNEMİ YOKTUR”

Kongrede konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “ Bu teşkilat 10 Ağustos'ta bir tarih yazdı. Her bir vilayetimizde, her bir ilçe, belde ve köyümüzde, aşkla şevkle gayretle çalıştı. Bunun neticesinde sizler sadece cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine şahitlik etmediniz, bu tarihi hadiseyi bizzat sizler kendi ellerinizle inşa ettiniz, imar ettiniz. Türkiye yeniliklere ne kadar kolay ve hızlı uyum sağlandığını bu süreçte bir kez daha gösterdi. İlk kez tecrübe edildiği halde hiçbir sorun çıkmadan, hiçbir krize, kaosa mahal verilmeden belki de Cumhuriyet tarihinin bu ilk sınavı bu kadar sorunsuz, bu kadar kolay, bu kadar suhulet içinde bir cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşti. Bu olağanüstü kongreye 13 yıldır gururla taşıdığım AK Parti'nin genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum. 14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra işte bugün nihayete eriyor. Kudüs'e doğru yürüyen, Kudüs'ü bir barış yeri yapmak için ilerleyen Selahattin Eyyubi'nin askerlerinin duyguları neyse işte bizim duygularımız da aynen odur. Bu büyük dava, bu kutlu hareket altını çizerek söylüyorum mensuplarıyla şereflenmez. Bunun altını çiziyorum çok önemli, mensuplarıyla şereflenmez, tam tersine mensuplarına şeref verir" dedi.

 

“BANA GÜÇ VERİYOR”

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, sandık seçim sonucu tutanakların birleştirilmesi sonucunda oluşan büyük kongre seçim tutanağına göre kullanılan bin 388, geçerli oy bin 382, geçersiz oy 6 olarak açıklandı. AK Parti Genel Başkanı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanım, değerli divan, dava arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Teşekkür ve minnetlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza hem partimiz, hem demokrasi geleneğimiz açısından bu kongre vesilesiyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getirme noktasında bana güç vermektedir” dedi. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, partilileri selamlayarak partililere karanfil dağıttı.

 

Haber Merkezi