Çorlu Devlet Hastanesi'ni Meclis gündemine taşıdı

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve Çorlulular'ı tedirgin eden eski Devlet Hastanesi'ni Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, TBMM Başkanlığın

GÜNDEM 27.08.2014 16:25:00 0
Çorlu Devlet Hastanesi

HASTANE VİRANEYE DÖNDÜ-

Madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk binaların suça mekan teşkil ettiğini belirten Yüceer,  Çorlu’nun en işlek yeri olan Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan eski Çorlu Devlet Hastanesi’nin madde bağımlılarının vazgeçilmez mekanı haline geldiğini bildirdi. 1963 yılından bu yana Çorlu Devlet Hastanesi olarak hizmet veren ve yeni hastanenin hizmete girmesiyle kaderine terk edilen binanın adeta viraneye döndüğünü kaydeden Yüceer,  bahçesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servisi araçlarının bulunduğu eski hastanenin her yanının çöp yığınlarıyla dolduğunu, görüntü kirliliği yarattığını söyledi.

 

ÇOCUKLARIN DA OYUN ALANI

Aynı metruk binanın küçük çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanıldığına dikkat çeken Yüceer, “Bu durum bölgede yaşayan aileler ve özellikle çocuklar için tehlike arz etmektedir. Bina bu haliyle vatandaşları tedirgin etmekte, mahalle sakinleri bu yolu kullanmamakta, bir an önce bu alanın okul ya da park olarak değerlendirilmesini istemektedir” dedi.

 

BAKANLIK OLARAK TASARRUFUNUZ NE OLACAK?

Yüceer, Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle “ Bina ve arsası ile ilgili Bakanlığınızın herhangi bir tasarrufu var mıdır? Tehlike saçan metruk binanın akıbeti ne olacaktır?. Vatandaşların can güvenliğini açıkça tehdit eden ve suça mekan hazırlayan binanın yıkılmama gerekçesi nedir?, Bakanlığınıza metruk bina ile ilgili ulaşan herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise şimdiye kadar herhangi bir işlem neden yapılmamıştır?,  Eski Devlet Hastanesi’nin mülkiyeti kime aittir? Mülkiyet sorunu yaşandığı için mi herhangi bir tasarrufta bulunulmamaktadır?, Çorlulular’ın Eski Devlet Hastanesinin arsasına park ya da okul yapılması yönündeki taleplerini dikkate alacak mısınız?, Bakanlık olarak tehlike saçan ve vatandaşları tedirgin eden bina için alacağınız önlemler nelerdir?” sorularını yöneltti.