Rektör Şimşek " Veliköy'deki bina örnek oldu"

Veliköy'de yapımı tamamlanan yeni Yüksekokul binasında yapılan çalışmaları yerinde görmek için Çerkezköy'e gelen NKÜ Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Metin

GÜNDEM 26.08.2014 13:51:00 0
Rektör Şimşek

İLK DURAK KAYMAKAM OLDU

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Osman Şimşek, ÇEMYO Müdürü Prof.Dr.Ercan Buluş, Öğretim görevlileri Özlem Göksel Berkdemir ve Taha Aslanlı ile birlikte Kaymakam Metin Kubilay’a bilgiler verdi. Katkılarından dolayı herkese teşekkür eden Rektör Osman Şimşek, “Çerkezköy’e gelme amacımız yeni binamızı gezip görmek ve eksiklikleri yerinde tespit etmek idi. Eğitim ve öğretim yılına çok kısa bir süre kaldı. 22 Eylül’de dersler başlıyor.  İnşallah orayı eğitim öğretim de tam teşekküllü bir şekilde açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte eksiklikleri tamamlayarak gençlerimiz daha iyi mekanlarda eğitim alsınlar ve mezun oldukları okullarla gurur duysunlar istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ÖNEMLİ BİR KAMPÜSÜ İLÇEYE KAZANDIRDILAR”

Ziyaretten ötürü konuklarına teşekkür eden Kaymakam Kubilay “En esaslı meselemiz eğitimdir. Okul öncesi eğitimden başlayarak yüksek öğrenimi de içine alan, yaygın eğitim ve hayat boyu öğrenme kısmını da kapsayan eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Zaten gücümüzü ve enerjimizi bu doğrultuda harcamaya çalışıyoruz.  Bu anlamda eğitimle ilgili ilçemizde hep beraber önemli gelişmeler kaydediyoruz. Kapanan Veliköy Belediyemizin katkılarıyla oluşturulan ve Eski Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yüksek öğrenim kampüsünü ilçemize kazandırdılar” diye konuştu.

 

“İLÇE İÇİN ÖRNEK OLACAK”

Kubilay “ Çerkezköy sanayisi bölgenin can damarıdır. Yüksek öğrenimde, ilçenin gelişimi açısından son derece çok önemlidir. Sadece ilçenin kültürel değil ekonomik açıdan da bu binanın katkısı büyük olacaktır. Oraya taşınmakla beraber ilçemizde ihtiyaç duyduğumuz özellikle kalifiye eleman konusunda yükseköğretimin sizlerin verdiği destekle her şey daha da iyi olacak. İlçemizin ihtiyaç duyduğu yeni alanlarda bölümlerin açılmasını bekleyeceğiz. Örnek bir kampüs olacağını düşünüyorum” dedi.

 

“BU BİNAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yüksekokulun boşaltılacağı binada da yeni projelerin olacağını ve bunları da bir an önce hayata geçirmek istediklerini kaydeden Kubilay “ Çerkezköy’de nitelikli eleman yetiştirilmesine ve gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik halk eğitim faaliyetlerine çok önem vermekteyiz. Bu anlamda bir halk eğitim merkezi teklifimiz var ve Aralık ayında netleşecek. Muhtemelen Aralık ayında da bakanlık programına girdikten sonra da ilçemize Halk Eğitim Merkezini kazandıracağız. Bu yönde çalışmalarımızı da hızlandırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili yeni yer arayışlarımız sürmektedir. Yüksekokul binası bizim ihtiyaçlarımıza fazlasıyla cevap verecek bir yerdir. Siz eski binayı boşaltmadan önce süreci başlattık. Ayrıca o binada eğitim ile ilgili de olan rehberlik araştırma merkezimizi de oraya almayı planlıyoruz. Bununla beraber ilçemizin iyi bir kütüphaneye de ihtiyacı var. Orası kütüphane, rehberlik araştırma merkezi ve halk eğitim olarak yine eğitim alanında değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

“ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Kubilay “ Yeni yüksekokul binası için destek anlamında gerekli davetleri yaptık. Ziyaretlerimizde hayırsever vatandaşlarımıza veya kuruluşları bu konuda destek için davet etmiştik. Hatta isimlerinin dersliklere verilebileceğini de sözlerimize eklemiştik. Sonuçta yüksek okul bizler ve yarınlarımız için vardır. Bu yüzden yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bir kez daha tüm Çerkezköyümüzü ve işadamlarımızı, hayırsever vatandaşlarımızı gerekli katkı yapmaya davet ediyorum. Büyük bir bina ve ihtiyaçlar devlet vatandaş işbirliği ile tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu binanın ilçemiz içinde önemli bir dönüm noktası olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

“BUNUN ÖRNEĞİNİ YAŞIYORUZ”

Namık Kemal Üniversitesinin hızla gelişip büyüdüğünü sözlerine ekleyen Rektör Şimşek “ 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında yeni kayıtlarla birlikte 30 bin 800 öğrencimiz olacak. Bununla birlikte bazı üniversitelerin önüne geçmiş durumdayız. Ciddi manada da destek alıyoruz ama biz istiyoruz ki gelişmeler sadece merkez de değil diğer ilçelerde de yaşansın. Yerel yönetimler sahip çıkarsa yüksek okulların alacağı mesafe kısa zamanda genişler.  Destek olmazsa yerinde saymaya devam ederler. Bunun en güzel örneğini ise Veliköy’de yaşıyoruz. Belki de ilk olacak ve çok güzel bir çalışma olacak. Yükseköğrenime sahip çıkmayı ilçenin geleceğine sahip çıkma olarak görüyorum. Mesela Saray’ın kaba binası yapıldı, Muratlı’nın kaba inşaatı yapıldı ve önümüzdeki senede ince işleri yapılacak. Bizler elimizden gelen gayreti gösterelim. Gençlerin iyi yetişmesi, iyi mekanlarda eğitim almaları ve bunlar kalifiye eleman oluşturmada da önemli kademelerdir” açıklamasında bulundu.

 

“BÜYÜK BİR CAZİBE VAR”

Şimşek “ Yüksekokullarımızda 18 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bu kadar potansiyel olan bir bölge yok ve şanslı bir bölgeyiz. Tekirdağ genelinin büyük bir cazibesi var. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yerel yönetimlere, sizlere ve bizlere bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Öğrencilere sahip çıkarsanız gereken desteği verirseniz öğrenciler de mutlu oluyorlar” dedi.

 

“HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Çerkezköy Kaymakamlığından ayrılan heyet daha sonra 10.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyaretten ötürü Rektör Şimşek’e teşekkür eden Akay “ Veliköy Belediyesinin iyi bir çalışması ile binada sona gelindi. Binaya geçiş aşamasında geçici kabul de eksiklikler olmasından dolayı çalışmalar başlattık. Geçtiğimiz hafta ise arkadaşlarımızın çalışması ile birlikte belli bir noktaya geldi. Bunu daha fazla hızlandırmak istiyoruz” dedi.

 

“YARAR SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Çerkezköy’e yakışmadığını kaydeden Akay”  İşi alan arkadaş ile görüşmeler yapılıyor. Bir an evvel oraya geçilsin istiyoruz. Eski binanın şartları artık Çerkezköy'e yakışmıyor. Yeni binayı bir an önce harekete geçirmek gerekiyor. Okulun alanının içinde Belediyenin bir itfaiyesi bulunuyor.  Yıkılmadan kullanılabilir miydi diye istişare de bulunduk. Fena bir alan olmadığını ve ileriki günlerde ne şekilde orayı kullanacağımızı tam olarak düşüneceğiz. Belediye olarak ise elimizden geldiğince sizlere katkı sağlamak istiyoruz. Bütçe çerçevesinde de sizlere yarar sağlamak istiyoruz” dedi.

 

“TÜM KURUMLAR DESTEK OLACAKTIR”

Kendilerini kabul eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Rektör Osman Şimşek "Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermek amacıyla yeni yapılan binanın yepyeni donanımlara sahip olmasını istiyoruz. Bunun için de sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy’de bulunan tüm kurumların bu binaya sahip çıkacağını kaydeden Akay “

Bizde gerekli görüşmeleri tüm kurumlarla olduğu gibi yapmaya hazırız. Üniversitenin varlığı Çerkezköy'e güç katıyor. Elinden geleni yapacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SON ZİYARETÇTSO'YA OLDU

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Ercan, öğretim üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir son olarak ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleştirerek Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve üyeler ile görüştüler. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını gezen Rektör Şimşek “ Üniversite güzel diye övünürken, burayı gördükten sonra üniversiteden bahsetmeyelim” dedi.

 

“BU GÜZELLİKLER OLSUN”

Desteklerinden ötürü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür eden Rektör Şimşek “ Böyle yerler görüldüğü zaman insan duygulanıyor. Bizim insanımızın da bu güzellikleri görmeye hakkı vardır.  Zaman zaman Çerkezköy’e gerçekleştirdiğim ziyaretlerde yeni yapılan okulumuzu ziyaret edip eksiklikleri tespit ediyoruz. Ve sizlerden de bu sorunlar için talepte bulunuyoruz. Bugün ise Çerkezköy’e okulumuzun yeni eğitim ve öğretime yetişip yetişmeyeceğini öğrenmek için geldik. Eksikleri tespit ediyoruz ve sizlerin de desteklerini bekliyoruz. Bu bina Tekirdağ’da bir ilk olacaktır. Örnek olarak Saray ve Muratlı’da da benzer binalar yapılıyor. Bu gençler hepimizin. Onlara her zaman sahip çıkmak gerekiyor. Bu binalar öğrencilere kazandırıldığı zaman onlarda çalışmaya daha çok gayret edecekler. Bölgenin bu binaların yapılması için önemli bir cazibesi bulunmaktadır. Devletimizin de üniversitelere önemli katkıları vardır. Kampüs olmasın ama ilçelerde de bu güzellikler olsun” dedi.

 

“BİN 200 ÖĞRENCİMİZ VAR”

Kendi döneminde üniversitelere güzel hizmetler kazandırmak istediğini kaydeden Şimşek “Onlara güzel hizmetler kazandırır isek görevimizi yapmış oluruz. 2015 yılında Hastaneyi devreye sokmak istiyoruz. Hep birlikte olur isek bunları kazandırabiliriz. Birlik ve beraberlik içinde güzel şeylere adım atabiliriz. Birlik beraberliğin canlı örneğini Çerkezköy’de gördük. Çerkezköy Meslek Yüksekokulunun şuan itibariyle bin 200 öğrencisi bulunmaktadır. Bir kaç program açarsak 1500-2000 öğrenciye ulaşırız” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR”

Meclis Başkanı Taha Ülker’in “ Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin teorik bilgileri var ancak pratiklerde sıkıntı yaşıyorlar” demesi üzerine konuşan Şimşek “ Meslek liselerden gelenlerin teorik bilgileri var ancak pratikleri zordur. Bunları dengelemek gerekiyor. Öğrencilerimiz üç gün eğitim ve iki gün staj yapıyorlar. Bununla birlikte öğrencilerimiz bir fiil eksiklerini giderme imkanlarını yapıyorlar. Tekstil bölümü öğrencilerinin her birini geçtiğimiz yıl fabrikalara dağıttık. Bir yıl fabrikada çalıştılar. O fabrikada stajın sonunda öğrenciyi istihdam etmek istiyorlar. Bu yerlerin sayısını artırmamız gerekiyor. Öğrenci birkaç gün teorik, diğer günler çalışması gerekiyor. Bunu yapar isek Türkiye’ye büyük bir örnek olabilir. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde meslek yüksekokulları açmamız gerekiyor. OSB’nin hangi programlara ihtiyacı varsa onların istediği bölümlerde olabilir” diye konuştu.

 

“SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE BAŞLAR”

Ziyaretten dolayı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Ercan, öğretim üyeleri Taha Aslanlı ve Özlem Berkdemir’e teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Biz bu binayı çok büyük paralar harcayarak yapmadık. Çerkezköy’e yakışan bir yer kazandırmak istedik. Yönetimde inşaatçı,  mimar, bilgisayarcı arkadaşlarımız bulunuyor. Biz hepsini bir arada toplamaya gayret ettik. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik olan yerde de başarı artar” dedi.  Veliköy’de yapımı devam eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun bölgeye büyük bir değer katacağını kaydeden Kozuva, “inşallah herkesin desteği ile birlikte bina eğitim ve öğretim hayatına sorunsuz bir şekilde başlar” dedi.

 

Haber/Gökhan YILMAZ