Tarım Bölgesi çalıştayı Tekirdağ'da yapıldı

2014 Yılı Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı 3. Tarım Bölgesi Çalıştayı Tekirdağ, Bursa, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova illeri temsilcilerinin katılımıyla Tekir

GÜNDEM 25.08.2014 17:10:00 0
Tarım Bölgesi çalıştayı Tekirdağ

“RAPOR HALİNDE SUNACAĞIZ”

Ramada Otel’de düzenlenen Çalıştaya katılan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılının resmi olarak Uluslararası Aile Çiftçiliği yılı ilan edildiğini belirtti. 

Çalıştayın Tekirdağ’da yapılmasının Tekirdağlı çiftçiler ve firmalar açısından önemli bir kazanç olduğunu belirten Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Bakanlığımız 81 ilimizi 9 gruba ayırarak çalıştay yapma kararı almıştır. 9 gruba alınan bölgelerin çalıştaylarından biri de Tekirdağ’da düzenlenmektedir. Marmara Bölgesi’nde bulunan Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bursa illerini kapsayan katılımcılar aramızdadır. Arkadaşlarımız burada 4 gruba ayrılarak sunumlarda olduğu gibi çalışmalarına başlayacaktır. Katılımcı gruplarımızın çalışmalarını birleştirip rapor haline getirerek bakanlığımıza sunacağız" dedi.

 

350 BİN SÜT ERİTİMİ YAPILDI

Tekirdağ'ın tarım alanında ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu ifade eden İl Müdürü Sarıkoca, "İlimizin toplam yüz ölçümü 6 milyon 313 bin dekardır. Bu alanın yüzde 60’ı işlenebilen tarım arazisidir. İlimiz Trakya bölgesinde en fazla tarım arazisine sahip olan bölgedir. Çiftçi kayıt sistemimizde 26 bin 500 civarında kayıtlı çiftçi bulunmaktadır. Ülkemizin buğday üretiminde yüzde 5, ayçiçeği üretiminde yüzde 25, kanola üretiminde ise yüzde 60 pay oranı Tekirdağ iline aittir. Yıllık 350 bin ton süt üretiminin yapıldığı ilimiz tarımsal gayri safi üretimde de ön plana çıkmaktadır" ifadelerini kullandı. Çalıştaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi Prof. Dr. Melih Aytaç, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ve diğer illerin temsilcileri katıldı.