Arıcı yeni kurallar hakkında avcıları uyardı

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı yaptığı açıklamada Kara avcılığının değişip ve yeni kurallarla açıldığını kaydetti.

SPOR 24.08.2014 12:04:00 0
Arıcı yeni kurallar hakkında avcıları uyardı

“İZİN ALMA GEREĞİ YOKTUR”

16 Ağustos tarihinde domuz avı ile başlayan ve 28 Ağustos tarihi ile devam eden av sezonuna yeni kurallar getirildiğini kaydeden Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı “ Haritalarda belirlenen devlet ve genel avlak olarak ayrılan yerlere izin almadan girip avlanma yapılmayacaktır. Bu sahalara avlanma günü olarak belirlenen, Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri dışında da alınacak izinle avcılık yapılabilecektir. İlçemiz Kapaklı hudutları içinde Pınarça ve Uzunhacı olmak üzere iki genel avlak bulunmaktadır. Avcı arkadaşlarımızın ve üyelerimizin bu hususta bilgilenmeleri ve cezalı duruma düşmemeleri için kurallara kesinlikle uymaları gerekmektedir. Bu bölgelerin dışında kalan ve haritalarda beyaz görünen sahalara, serbest olan av günlerinde izin alma gereği yoktur” dedi.

 

İŞTE CEZALAR

Bölgede av sezonunun açılış ve bitiş tarihleri arasında avcılara bilgiler veren Arıcı “ Bıldırcın ve üveyik sezonu 23 Ağustos’ta başlarken, 23 Kasım tarihinde sonuçlanacak. Çulluk ve Ördek avı ise 1 Kasım tarihinde başlayıp, 22 Şubat tarihinde bitecek. Tavşan avı ise 4 Ekim tarihinde başlayıp, 4 Ocak tarihine kadar, domuz avı ise 16 Ağustos tarihinde başladı ve 15 Şubat tarihinde ise sona erecek. 2014-2015 av sezonunda avcılık belgesi olmadan avlananlara 454 TL, Avlarda izin almadan avlananlara 225 TL, yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaya 302 TL, avlanma süreleri dışında avlanmaya 302 TL ve Işıkla teyiple yasaklanmış araç gereç ile avlanmaya ise 225 TL ceza yazılacak” diye konuştu.

 

KURALLARI ANLATTI

Arıcı: “ Bunların dışında eskiden güme olarak bilinin su kenarlarındaki bekleme yerleri avcı barınağı olarak isim ve şekil değiştirmiştir. Bakanlığın belirlediği şartlardan bazıları ise şöyledir. Su olan bölge tapulu arazi olacak, yapılacak barınağın tüfek atmak için mazgalı olmayacak ve içinde en fazla üç kişi bulunacaktır. Tüfekler boş ve kılıflarında kalacak, bu barınak toprak altında bulunmayacaktır. Kullanılacak barınak dernek ve il şube müdürlüğünce numaralandırılacak, sorumluluğu tapu sahibi kişide olacaktır. Kullanım sahibi dışındaki kişiler tarafından da üç kişiyi geçmemek koşulu ile kullanılabilecektir. Yeni sezonda tüm avcılarımıza ve üye arkadaşlarıma, yasalar ve kurallara uyarak geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

Haber/Ahmet KARDEŞ