Kaşifler treni Edirne'den hareket etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hazırladığı 'Genç Kaşifler Treni' adlı proje Edirne'de hayata geçti. Proje kapsamında Edirne Gar İstasyonu'ndan kalkan trende 118 kişilik erkek

GÜNDEM 22.08.2014 18:02:00 0
Kaşifler treni Edirne

İNŞALLAH YOLCULUKLARI BEREKETLİ GEÇER

‘Gençlik Kaşifler Treni’ programına, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kurum il müdürleri, ‘Genç Kaşifler Treni’ projesinde yer alan 118 kişiden oluşan erkek öğrenci grubu katıldı. Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmalarına geçildi. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, "Yolcuğa çıkacak olan gençlerimizin, ecdadımızın tarihte ulaşmış olduğu yerleri görmesini, bizi temsil etmesini ve orada edindiği bilgileri, hissettiği duyguları Türkiye’ye döndüğü zaman çevresinde etrafında kimler varsa, onlarla paylaşmalarını hedefliyoruz. İnşallah yolculukları bereketli ve güzel geçer. Mutlu geçer. Tecrübelerle dolu olarak geçer. Ve amaçladığımız noktalara da ulaşarak geriye dönerler" ifadelerini kullandı.

 

120 KİŞİ GİDİYORUZ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de proje katılan gençlere başarılar dileyerek, "Siz öyle yetişmelisiniz ki, çağa ayak duracak bir şekilde yetişmelisiniz" dedi. Konuşmaların ardından, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, beraberindeki heyetle birlikte, ‘Genç Kâşifler Treni’ne binerek incelemelerde bulundu ve yolculuğa çıkacak gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan, Genç Kâşifler Treni projesinde yer alan ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Aykut Arıcı, Osmanlı’nın izlerinin bulunduğu birçok şehre gideceklerini hatırlatarak, "Bu proje katılmak gerçekten bizler için büyük bir onur kaynağı. Çünkü Osmanlı’nın izlerinin bulunduğu birçok şehre gideceğiz. Bosna’ya gideceğiz, Yunanistan’a gideceğiz, Atatürk’ün evini gezeceğiz. Kosova olsun Sırbistan, Avusturya Viyana’ya kadar yine atalarımızın izlerinin olduğu bu toprakları gezmek bizleri inanın o kadar heyecanlandırıyor ki buradan bütün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bütün arkadaşlarımız adına gezeceğiz. 120 kişi gidiyoruz ve bu projenin bizleri çok büyük izlerle etkileyeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Projeye katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mutlu Anılgın da ecdadın tarihini ve mirasını görecek olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Öncelikle bakanlığımıza ve devletimize bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Ecdadımızın tarihini, mirasını görebilmek bizleri çok heyecanlandırıyor. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun" dedi. Üniversite öğrencileri ve mezunlarının faydalanabildiği Genç Kaşifler Treni, Romanya’nın Bükreş, Macaristan’ın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan’ın Zagreb, Bosna-Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrat, Makedonya’nın Üsküp, Kosova’nın Priştine ve Yunanistan’ın Selanik kentlerine ziyaretler gerçekleştirecek.

 

Haber Merkezi