Doğan: 25 yıllık birikim yok edildi

10 yılını dolduran okul müdürlerinin görevlerinin değiştirildiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Tekirdağ'ın 25 yıllık birikiminin yok edildiğini ifa

GÜNDEM 22.08.2014 13:58:00 0
Doğan: 25 yıllık birikim yok edildi

OKUL MÜDÜRLERİNİN PUANLARI AÇIKLANDI

Süleymanpaşa Tuğlalı Park’ta basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri, 10 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması sırasında veli, aile birliği başkanları ve öğrenci konseyi başkanının ve öğretmenden gelecek olan puanların sadece formalite olduğunu söyledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, "Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi. Okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süreci uzatılacak müdürler, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi" açıklamalarında bulundu.

 

TECRÜBE HİÇE SAYILIYOR

Doğan, "Kıdemli- kıdemsiz öğretmen, seçilen öğretmenler, okula aile birliği ve öğrenci meclis başkanından gelecek puanlar sadece 40’tır. Esas puanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü (25), şube müdürleri (20-15) veriyor. Böyle bir değerlendirme büyük bir hata olacaktır. Öğretmenlerin, velinin vereceği puanın etkisi göstermelik olacaktır. Asıl değerlendirmeyi hakkıyla o makamlara gelmediğini bildiğimiz yandaş bürokrasinin ve sendikanın kumandası altında olan kişiler yapacaktır. Bunları daha önce de açıklamıştık. Nitekim endişelerimiz de ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevlerine son verilmiştir. Tekirdağ’ın 25 yıllık birikimi yok edilmiştir" dedi.

 

Haber Merkezi